DVVA alleen aan kop na slotspektakel tegen AFC

In een boeiende ontmoeting heeft DVVA een 2-1 zege geboekt op AFC. Door de winst en een nederlaag van Marken is de formatie van trainer Sjaak Tersteeg nu lijstaanvoerder in de zaterdag tweede klasse A. De bezoekers domineerden een groot deel van de wedstrijd en kregen de meeste kansen. In een zinderende slotfase waarin Timon Hazewinkel de winnende treffer maakte, trok de thuisploeg echter aan het langste eind.

AFC kon na een zege vanmiddag op gelijke hoogte komen met DVVA in de stand. De gasten begrepen deze boodschap en gingen sterk van start. Via vlotte combinaties legde AFC DVVA het zwijgen op. Het resulteerde in een paar aardige kansen waarvan die van Wessel Westerhof en Mitchell Faerber het grootst waren. Westerhof raakte de paal en de rebound van Faerber bleef op miraculeuze wijze via paal en lat uit het doel. Ook een poging van Mathijs Miserus die helemaal door mocht lopen veranderde niets aan de score.

IMG_3324

Aan de andere zijde zorgde DVVA voor de rust nauwelijks voor gevaar. Via de lange bal werd topscoorder Mark van den Hoek amper bereikt en de gastheren leden vaak en snel balverlies. De eerste echte mogelijkeid voor DVVA ontstond pas vlak voor de rust. Dit keer werd Van den Hoek wel in stelling gebracht. Het schot uit de draai van de spits zeilde links naast het doel.

Ook in het eerste kwart na de pauze was AFC de baas. Miserus was het eindstation bij een prima aanval, maar mikte te hoog. Met ruim een uur op de klok kreeg DVVA meer grip op de wedstrijd en een kopbal van Vincent van Vliet stuiterde tegen de paal. Nadat aanvoerder Floris Dokkum voor AFC een vrije trap op de dwarsligger werkte opende DVVA via Van den Hoek wel de score. De aanvaller kreeg een strafschop nadat hij naar beneden werd getrokken. Van den Hoek maakte vanaf elf meter geen fout.

IMG_3634

DVVA verzuimde even later het duel te beslissen. Brendon Humble knikte de bal tegen de onderkant van de lat. AFC-trainer Benno Nihom hoopte met het inbrengen van Milan de Wijs en Brendan Nak de gelijkmaker binnen te slepen. Deze kwam er. Vlak voor tijd kopte Faerber op aangeven van Gijs Niehe de ploeg uit Zuid langszij. Het was niet voldoende. Een counter van DVVA eindigde bij Hazewinkel en in de blessuretijd liet hij AFC alsnog met lege handen achter: 2-1.

‘’Voor de neutrale toeschouwer was het een geweldige pot voetbal’’, kijkt de winnende coach Tersteeg terug. De keuzeheer was zeer te spreken over AFC. ‘’Complimenten voor hun spelopvattingen en speelwijze. Bij ons ging het spelen van a naar b voor de rust niet goed. Het inbrengen van Kevin Scholte, kantelde de wedstrijd. Daarna hadden wij het overwicht.’’

Nihom baalde enorm na afloop. ‘’Ook vandaag maakten we weer de kansen niet af. In plaats van dat je afstand neemt kom je met 1-0 achter. Na de gelijkmaker in minuut 92 moet je denk ik tevreden zijn met een punt. Vervolgens loop je te ver vooruit en verlies je hem alsnog.’’

Verslag: Justin Crombeen
Foto’s: Tom Poederbach