DVVA buigt achterstand om tegen OSV

Tot de zeventigste minuut leek er weinig aan de hand voor zaterdag tweedeklasser OSV. De ploeg van Kai Meeuwsse leidde bij DVVA met 0-1 en liet alleen na de marge te vergroten. Twee momenten van Mark van den Hoek binnen vijf minuten zorgden er echter voor dat de thuisploeg er uiteindelijk met de drie punten vandoor ging: 2-1.

“DVVA is echt een hele vervelende ploeg om tegen te spelen. Ik denk dat geen enkele club met plezier uitkijkt naar DVVA-uit. Ook al ben je zwaar de bovenliggende partij; zij blijven de hele wedstrijd strijden. Ze hebben drie punten teveel gekregen vandaag.” Meeuwsse zocht naar een verklaring voor de nederlaag. “In de eerste helft hebben we ons tekort gedaan. Daarna vergaten we te voetballen en gingen we mee in hun strijd. Dat moeten wij niet doen.”

In het eerste uur had OSV namelijk een overwicht. Tot echt grote kansen leidde dit nog niet. Doelman Daan Waleson kon een kopbal van Romano Macnack, verrassend in de punt van de aanval, en een schot van Mischa Klaver over zijn doel kijken. DVVA probeerde in de tegenaanval toe te slaan. Job Arntz brak aan de rechterkant door, maar Klaver was er op tijd bij om een schot van de aanvaller te blokken.

Halverwege de eerste helft kwamen de gasten uit Oostzanerwerf op voorsprong. Een strakke voorzet van Jermaine Jeulink schoot door en deze werd bij de tweede paal door Shanon Schet binnengewerkt: 0-1. Het was vervolgens aan Waleson te danken dat de achterstand niet groter werd voor DVVA. De doelman moest handelend optreden bij pogingen van Bas ter Haak en Dave Sijbrands van afstand. De thuisploeg kwam zelf niet verder dan een schot van Mark van den Hoek, dat in de korte hoek goed werd gepakt door Marco Keevel.

In de zoektocht naar de gelijkmaker was DVVA na rust vooral erg onzorgvuldig. “We werden gehaast, wilden te graag die gelijkmaker maken en daardoor wordt ons spel wat slordiger. Maar ik had nog altijd het gevoel dat wij een paar momenten zouden krijgen daarvoor”, vond Van den Hoek. Die kreeg de ploeg van Jeroen Smakman ook. Twintig minuten voor tijd ontdeed de sterke spits zich op de achterlijn van zijn directe tegenstander en stelde Timon Hazewinkel in staat om de gelijkmaker binnen te schieten. “Daarna wisten we dat we door moesten drukken.”

Het was erop en erover voor de Amsterdammers. Nog geen vijf minuten later zorgde Van den Hoek zelf voor de 2-1. Hij kwam bij een voorzet van Hazewinkel goed voor OSV-verdediger Govert Vogel en rondde beheerst af. De pogingen van OSV om nog langszij te komen, een indraaiende hoekschop van Hidde Rozendaal en een stift van Schet strandden in schoonheid.

Door de nederlaag is de ploeg van Kai Meeuwsse nog allerminst veilig, aangezien de voorsprong van de huidige nummer tien op de nacompetitieplaatsen slechts vier punten bedraagt. Toch maakt de oefenmeester zich geen zorgen. “Wij zijn goed genoeg om erin te blijven. Zolang de concurrentie blijft verliezen, pakken wij onze punten wel.” DVVA steeg naar de zesde plaats en kan zich opmaken voor een lastige periode met duels tegen BOL, ZOB en WV-HEDW.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse A.