DWS de gelukkigste in duel met Sporting Martinus

DWS heeft de aanval van Sporting Martinus op de vierde plek af weten te slaan. De ploeg van Guus Uhlenbeek won op eigen veld met 2-0 en klimt zo naar de derde plaats in de zondag derde klasse C. Voor Sporting Martinus was het de eerste nederlaag sinds eind november, sindsdien bleef het acht wedstrijden ongeslagen. Aan deze mooie reeks kwam vandaag een einde.

“Deze drie punten zijn heel welkom”, zegt Uhlenbeek na afloop. “Ik heb het gevoel dat we de laatste paar weken een beetje in een neerwaartse spiraal terecht waren gekomen. We moesten vandaag winnen om mee te blijven doen voor de derde plaats en de derde periode. Hoe je dat doet maakt niet uit, het hoeft niet met mooi voetbal. Gezien het spel denk ik wel dat we het iets meer verdiend hebben dan Sporting Martinus. Het was een beetje een wedstrijd van twee helften met die harde wind.”

DWS voetbalde in het eerste bedrijf tegen de wind in en had het moeilijk. Het was dan ook Sporting Martinus dat na een rustige openingsfase de eerste goede mogelijkheid kreeg. Na een lange bal van achteruit mocht Ralph Jurka alleen op Selattin Dagasan af. De keeper verkleinde zijn doel goed en stopte de inzet. Sporting Martinus bleef het betere van het spel houden. Joel Cornwall kon zijn poging niet genoeg kracht meegeven waardoor Dagasan de bal uit de hoek kon tikken. Ook een vrije trap van de middenvelder ging rakelings over het doel van DWS.

DWS creëerde in de eerste helft geen enkele kans, maar vlak voor de pauze kwam het wel aan de leiding. Het was letterlijk de eerste doelpoging van de thuisploeg. Het was wel een schitterende treffer want Redouan Taha el Idrissi krulde de bal in de kruising met de buitenkant van zijn linkerschoen. De achttienjarige doelpuntenmaker zou wel gewisseld worden in de rust. “We wilden voorin meer forceren door Chad de Jong te brengen”, aldus Uhlenbeek.

Sporting Martinus kwam weer het beste uit de kleedkamer. Een poging van Jan Sjerps miste kracht en Jurka kopte naast, dit zouden de laatste wapenfeiten zijn van de gasten. Daarna drong Martinus nog wel aan maar het geloof ebde langzaam maar zeker weg. DWS kreeg in de slotfase steeds meer ruimte. Issam el Bakkali, die wegens te laat komen op de bank was begonnen, krulde een vrije trap maar net langs de bovenhoek. De invaller zou even later met een prachtige pass Rio Uhlenbeek in staat stellen om de wedstrijd te beslissen: 2-0.

“Een domper, zeker als je naar de eerste helft kijkt, we hadden voor moeten komen”, zegt Ron Gerlof. “De tweede helft was niet om aan te zien. We gingen steeds meer risico nemen waardoor zij er nog een aantal keer doorkwamen, met een doelpunt als resultaat.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.