DWS walst in verlenging over Wartburgia heen

DWS is door naar de tweede ronde in de beker. De ploeg van Guus Uhlenbeek versloeg Wartburgia in de toegevoegde speeltijd met 5-2. Over de verlenging was overigens wel wat te doen. “In de reglementen staat dat je na negentig minuten penalty’s moet nemen”, aldus Wartburgia-trainer Hans Bergsma.

“Dus dan is het in mijn ogen 2-2 en zijn we alle twee door naar de volgende ronde”, vervolgde Bergsma. “Wij waren ook gesloopt en anders had ik na 65 minuten niet drie man gewisseld.” Ook zijn collega-trainer vond het een merkwaardige beslissing. Uhlenbeek: “Maar de scheidsrechter beslist.”

Zondag derdeklasser DWS begon zaterdagmiddag vrij aardig aan het bekerduel met Wartburgia, uitkomend in de zaterdag derde klasse. Al na drie minuten kreeg Issam el Bakkali een vrije trap, maar de nummer tien van DWS zag zijn schot via de muur naast gaan. Aan de andere kant was het wel direct raak. Samir Besselink gaf de bal op een presenteerblaadje aan Bod Dekker (0-1). Een kwartier later kreeg Dekker de kans op 0-2, maar zijn kopbal spatte op de lat uiteen. Daardoor kon Celsio Uhlenbeek halverwege de eerste helft de 1-1 voor zijn rekening nemen.

Direct daarna sloeg Wartburgia terug. Opnieuw was het Dekker die zijn ploeg op voorsprong zette: 1-2. DWS werd sterker en  de formatie van Uhlenbeek kreeg een aantal goede kansen. Toch duurde het nog tot de 44ste minuut tot de gelijkmaker op het scorebord verscheen. Met een geweldige knal van zeker dertig meter zorgde A-junior Seyfettin Dagasan voor de 2-2. “Wat een doelpunt, maar volgens mij struikelde die. Daarna kreeg hij een kans die makkelijker was en schoot die recht op de keeper”, lachte Uhlenbeek.

Na rust werd DWS dreigender. Zo schoten onder meer Rishi Kjensberg en El Bakkali op de lat. De gasten wisten daar weinig tot niets tegenover te stellen. “Na rust zakten we iets meer in en gingen we met vier verdedigers en twee controlerende middenvelders spelen. Daardoor stond het beter. Helaas konden de jongens voorin niet meer het verschil maken”, concludeerde Bergsma, die een afstandsschot van Besselink in de negentigste minuut uiteen zag spatten op het houtwerk.

Ondertussen was er al gewisseld van veld, omdat de lichten het niet deden. Met een onderbreking van een kwartier werden de laatste dertien minuten uitgespeeld. Daarna rekende iedereen op penalty’s, maar volgens de arbiter zou er moeten worden verlengd. Iets wat niet juist is.

DWS profiteerde daar het beste van. In de toegevoegde speeltijd (twee keer vijftien minuten) liep de ploeg van Uhlenbeek uit naar 2-5. Chad de Jong nam de 3-2 en 4-2 voor zijn rekening. Het slotakkoord was Rio Uhlenbeek, de zoon van de trainer. “Zeker in de verlenging speelden we goed en dan zie je dat we in conditioneel opzicht best wel sterk zijn”, vond Uhlenbeek.

Ondanks de nederlaag putte Bergsma vertrouwen uit het duel. “We speelden in grote delen van de wedstrijd goed mee. Daarnaast kregen we zelfs nog grote kans op de zege in de reguliere speeltijd.” De KNVB zal opheldering moeten geven over wat er nu met de uitslag moet gebeuren.

Klik hier voor alle uitslagen in de eerste ronde van de beker.