Eerste klasse ver uit zicht voor HBOK na ruime nederlaag tegen Montfoort

HBOK heeft de sterke competitiereeks geen goed vervolg kunnen geven in de nacompetitie. Op eigen veld gingen de Zunderdorpers hard onderuit tegen eersteklasser Montfoort: 1-4. De ploeg van trainer Wessel Colijn heeft volgend weekeinde op bezoek bij de formatie uit Utrecht een wonder nodig om de volgende ronde te halen.

”Heel erg jammer. We begonnen sterk, maar we kregen helaas vandaag door wat arbitrale en persoonlijke fouten de doelpunten tegen. Een ploeg als Montfoort met veel vernuft en gogme maakte hier goed gebruik van. Het was een geflatteerde nederlaag. Het viel vandaag bij ons de verkeerde kant op”, kijkt Colijn terug.

21052016 HBOK Montfoort 2

De oefenmeester zag zijn ploeg goed starten tegen de voormalig hoofdklasser. Mauritsio Helstone kreeg al vroeg een goede mogelijkheid op de 1-0, maar miste het geluk. De bezoekers hadden het geluk halverwege de eerste helft wel aan hun zijde. Fahd Rouas zette Montfoort op voorsprong, al had dit doelpunt volgens Colijn nooit goed mogen worden gekeurd. ”Hij stond zeker anderhalve meter buitenspel. We hadden notabene vandaag een ‘neutraal’ grensrechtersduo.”

De thuisploeg liet het er niet bij zitten en ging op jacht naar de gelijkmaker. Tijn Hammer was er met het hoofd uit een vrije trap van Robin de Groot dichtbij. Met de kleine achterstand leek er geen man overboord, maar op slag van rust kreeg HBOK een tweede klap te verwerken. Nick van Luinen profiteerde van een fout van doelman Maarten Daniels en bezorgde Montfoort een riante voorsprong. Colijn: ”Hij ging niet vrijuit bij deze treffer. Maarten heeft het hele seizoen goed gefunctioneerd, maar vandaag had hij een ongelukkige wedstrijd.”

21052016 HBOK Montfoort 3

Na de pauze gooide Colijn het roer om en probeerde hij het met drie spitsen. ”We waren een paar gevaarlijk via Davey de Haze, alleen die laatste actie kwam er vaak net niet uit.” Montfoort had wel de scherpte voorin en tekende halverwege het tweede bedrijf voor de 0-3 via Bart Roelofs. ”Ook hier ging een arbitrale fout aan vooraf. De goal viel uit een ingooi die eigenlijk voor ons had moeten zijn.”

Diezelfde Roelofs deed er in minuut 83 nog een schepje bovenop door de 0-4 binnen te schieten. In de blessuretijd redde Helstone de eer voor HBOK. Volgend weekend moet HBOK op visite met vier goals verschil winnen bij Montfoort om de volgende ronde te bereiken. Colijn: ”Een hele lastige opgave tegen zo’n goed georganiseerde ploeg als Montfoort. Maar we zullen onze huid duur verkopen. Ondanks alles kijk ik terug op een hele goede tweede seizoenshelft waarin we op een prima manier zijn teruggekomen. Uit het niets hebben we het toch nog bereikt om de periode binnen te slepen!”