El Bakkali (DWS) grote plaaggeest voor Arsenal

DWS heeft in de derde klasse C een ruime overwinning geboekt op Arsenal. De ploeg van Guus Uhlenbeek was met 5-0 te sterk. De man van de wedstrijd was Issam el Bakkali die de eerste drie goals maakte. DWS blijft op drie punten staan van koplopers FC Weesp en Bloemendaal.

“Het klasseverschil was wel erg duidelijk”, vond Guus Uhlenbeek. “Eigenlijk vond ik ons niet eens goed spelen. We liepen vaak te veel met de bal. Ons positiespel was slordig en we maakten vaak de verkeerde keuzes.” Het hoogtepunt van de wedstrijd was al na drie minuten. El Bakkali schoot bijna uit stand een vrije trap vanaf de middenlijn in één keer over doelman Sam Coenen in de goal. “Aznag (aanvoerder van DWS, red.) vertelde me al dat de keeper veel uit het doel komt. Bij die vrije trap zag ik hem inderdaad ver voor zijn goal staan. Ik dacht: ik poeier ‘m gewoon”, zei El Bakkali na afloop.

20161127 DWS Arsenal Imro Wielkens met Skip Slingerland en Jordinho Roosblad
Foto HAV | Jordinho Roosblad en Skip Slingerland luisteren naar aanwijzingen van Imro Wielkens

DWS werd door de schitterende treffer in het zadel geholpen. Arsenal zat geen moment in de wedstrijd. Veel passes gingen fout bij de ploeg van Imro Wielkens. Na tien minuten scoorde El Bakkali bijna weer op prachtige wijze, maar zijn hakbal ging net naast het doel van Coenen. Ook Chad de Jong had een goede kans om de score te verdubbelen. Maar hij tikte op aangeven van Celso Uhlenbeek de bal net voorlangs. Vlak daarna was het wel raak. Skip Slingerland verloor de bal aan El Bakkali op de rand van het strafschopgebied. El Bakkali stifte de bal over Coenen heen: 2-0.

Foto HAV | Hamza Saidi (14) en Jordinho Roosblad in een kopduel

Het doelpunt viel nadat Arsenal juist iets meer uit zijn schulp leek te kruipen. Maar het kwam niet veel verder dan een paar vrije trappen. Kort voor rust kregen de bezoekers nog een goede kans op de aansluitingstreffer, maar een schot van de geheel vrijstaande Remco Ultee vanaf randje zestien werd geblokt.

Kort na rust gooide El Bakkali met zijn derde treffer het duel definitief in het slot en was de wedstrijd gespeeld. Arsenal deed er alles aan om nog in de wedstrijd te komen. Verdediger Jan Roeters was er het dichtste bij, maar hij schoot van dichtbij over. De grootste kansen bleven voor de thuisploeg. Chad de Jong kon net niet bij een voorzet van invaller Charlton Graaven en Celso Uhlenbeek schoot oog-in-oog met Coenen de bal naast.

Foto HAV | Chad de Jong zorgt voor de 4-0

Uiteindelijk liep DWS nog uit naar 5-0. Chad de Jong kopte uit een voorzet van Uhlenbeek raak en vlak voor tijd zette Uhlenbeek zelf met een prachtige actie de eindstand op het scorebord. “We zijn eigenlijk niet in de problemen gekomen. Iedereen werkte voor elkaar. Alleen maakten we soms wat onnodige fouten, maar voor de rest ben ik erg tevreden over ons spel. Het was een terechte uitslag”, vond El Bakkali.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Verslag en foto’s: Koen Vanhellemont