Elfde zege op rij voor Pancratius tegen Wasmeer

Pancratius is in de zaterdag vierde klasse E nog altijd foutloos. De Badhoevedorpers boekten tegen laagvlieger Wasmeer de elfde competitiezege op rij: 4-1. De voorsprong op nummer twee BFC bedraagt nu vier punten, met een wedstrijd minder gespeeld.

Na afloop lijkt dat reden tot tevredenheid, maar assistent-trainer Erik Paehlig was vooral teleurgesteld over het vertoonde spel. “Dit was onze slechtste wedstrijd van het seizoen”, vertelde Paehlig, die trainer Danny Hijzelendoorn naast zich moest missen wegens vakantie, na afloop.

Het beroerde spel had zijn weerslag op de sfeer op het veld, want in de eerste helft werd er behoorlijk op elkaar gefoeterd. Niet alleen aan de kant van de thuisploeg, ook binnen het elftal van Wasmeer ging niet alles naar tevredenheid. Kansen waren er ondanks het spel toch, al miste de thuisploeg scherpte bij de afronding. Van afstand werd het geprobeerd via Michael Vos en een vrije trap van Mike van Haarlem, maar van dichtbij moest Wim Ostendorf de score openbreken. Met toeval kreeg hij de bal voor zijn voeten en hij raakte de paal en de keeper van dichtbij, maar in het doel kreeg hij de bal niet.

Aan de andere kant werd de score vervolgens geopend door een prachtige volley van Mohamed Youb. Marciano Schep beging een overtreding waardoor de bezoekers via een vrije trap Youb in stelling konden brengen en hij liet de eerste grote kans voor Wasmeer niet liggen. Pancratius had deze deksel op de neus blijkbaar nodig, want enkele minuten later was het raak aan de andere kant. Mike van Haarlem scoorde koeltjes de 1-1.

Die gelijke stand bleef nog een goede twintig minuten in de tweede helft op het bord staan, maar toen de 2-1, via Wouter Kloes viel, leek het verzet van Wasmeer gebroken. Nadat de thuisploeg op voorsprong was gekomen werd het gat naar twee doelpunten snel geslagen. Mike van Haarlem scoorde fabuleus de 3-1, met een geplaatste trap zag hij de bal via de onderkant van de lat in het doel van Max Callaars slaan.

In de slotminuut promoveerde Loran Some een mooi uitgespeelde combinatie tot de 4-1 en bepaalde daarmee de eindstand. “We mogen niet klagen over de stand nu, want we staan bovenaan met 33 punten”, aldus assistent-trainer Erik Paehlig na afloop. “Dit was wel een wedstrijd waarin we het onszelf heel lastig maken door niet simpel te spelen en op elkaar te gaan mopperen.”

Zorgen maakte hij zich niet, want qua kansen was Pancratius de bovenliggende partij en verdedigend stond het goed. De stand op de ranglijst stemt hem bovenal tevreden en voldoet ook aan de doelstelling die is uitgesproken: kampioen worden. “Het is zaak om na de winterstop de zware reeks – tegen Weesp, BVV en BFC – te winnen. Dan zetten we een hele goede stap”, blikt Paehlig tot slot vooruit. “Nu gaan we even op krachten komen met z’n allen en zorgen dat in de winterstop alle neuzen dezelfde kant op blijven staan.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse E.

Verslag: Jimmy Miltenburg
Foto’s: Hans van Dijk