FC Aalsmeer keert met lege handen terug uit Hoorn

Het wil FC Aalsmeer nog niet lukken om uit de onderste regionen van de zaterdag eerste klasse A te komen. De ploeg van Cor van Garderen ging op bezoek bij Zwaluwen’30 met 3-1 onderuit en verloor daarmee de aansluiting met de middenmoot. Een vroege voorsprong, door een doelpunt van Calvin Koster, werd uit handen gegeven.

In de eerste twintig minuten ging FC Aalsmeer goed mee in de wedstrijd. Nadat Koster in de openingsfase een goede mogelijkheid onbenut liet, was het na dertien minuten wel raak voor de spits. Na goed voorbereidend werk van Gino Pique, waarbij de oud-speler van Zwaluwen’30 de achterlijn haalde en een goede voorzet afleverde, opende Koster de score door de bal langs doelman Joey Potveer te tikken: 0-1.

Lang konden de gasten niet genieten van deze voorsprong. Scheidsrechter Berg bestrafte een lichte overtreding van Mike Eenennaam met een strafschop, die door Ivo Rottiné met twintig minuten op de klok werd benut: 1-1. Voor rust kreeg FC Aalsmeer nog een goede kans om met een voorsprong de kleedkamers op te kunnen zoeken, maar op aangeven van Burak Sitil schoot Epi Kraemer hoog over.

In de tweede helft maakte Zwaluwen’30 het verschil. Een terugspeelbal van Eenennaam werd niet goed verwerkt door doelman Giovanni Santangelo. Thomas Hand profiteerde van dit gelukje en bracht de thuisploeg na zestig minuten aan de leiding: 2-1. Een paar minuten voor tijd besliste diezelfde Hand de wedstrijd. Doelman Santangelo was kansloos bij een hard schot na een afgeslagen hoekschop: 3-1.

Door de nederlaag is FC Aalsmeer naar de twaalfde plaats gezakt. Het voordeel voor de promovendus is dat de middenmoot nog in de buurt is. Volgende week kan de ploeg van Cor van Garderen tegen VVZ’47, dat met een punt minder één plaats lager staat, proberen uit de degradatiezone te komen bij het ingaan van de winterstop.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag eerste klasse A.