FC Almere beslist duel tegen De Meern in twee minuten

FC Almere is in de zaterdag tweede klasse B weer twee punten ingelopen op koploper DHSC. Na de misstap vorige week bij Veensche Boys (1-0) profiteerde de ploeg van Maurice Ligeon nu van puntverlies van de koploper tegen De Bilt. Zelf rekenden de Almeerders af met nummer voorlaatst De Meern om de achterstand te verkleinen tot vijf punten.

In de eerste helft waren beide ploegen nog aan elkaar gewaagd. De Meern nam brutaal het initiatief, maar kon uit enkele mogelijkheden niet tot scoren komen. Aan de andere kant was Almere-topschutter Lesley Vlieger niet gelukkig met zijn schoten. De spits moest zelfs na 35 minuten door een ongelukkige botsing het veld verlaten en werd vervangen door Nick Stots. Ondanks een paar kansen aan beide kanten werd er in de eerste 45 minuten niet gescoord.

20161203-almere-de-meern-foto-herman-de-wit-1

Na de rust was de wedstrijd snel beslist. FC Almere schroefde het tempo flink op en daar kregen de gasten totaal geen grip op. Peter van Dongen zag zijn inzet gekeerd worden en even later werd een schot van Leroy van Zwam onschadelijk gemaakt. In de 55ste minuut was het wel raak via Van Dongen, die de score opende. De Meern kwam niet meer onder de druk van de thuisploeg vandaan en kreeg niet veel later ook de tweede treffer om de oren. Stots gaf doelman Martijn Smorenburg het nakijken om zijn eerste competitiedoelpunt van dit seizoen te maken: 2-0.

FC Almere verzuimde vervolgens om de hoeveelheid kansen onbenut te laten. Slechts één keer lukte dat, toen Van Dongen na goed voorbereid werk van Van Zwam, met zijn tweede van de middag de eindstand op 3-0 te bepalen. Er waren nog mogelijkheden om verder uit te lopen, maar liet dit na.

“We wisten dat het tempo in de eerste helft veel te laag lag, dat hebben we in de tweede helft uitstekend hersteld. Dat we ook tot scoren komen, streelt mij”, was FC Almere-trainer Maurice Ligeon lovend. “De ploeg toonde een uitstekende veerkracht en dat is mooi om te zien.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.