FC Almere krijgt te weinig in topper tegen FC De Bilt

In de zaterdag tweede klasse B heeft FC Almere zich niet volledig kunnen herstellen van de nederlaag vorige week tegen CSW (0-1). De ploeg van Maurice Ligeon moest in de topper tegen FC De Bilt terugkomen van een 2-0 achterstand om uiteindelijk een punt over te houden: 2-2. Koploper DHSC was de lachende derde door verder uit te lopen.

De 1-0 kwam na zes minuten ongelukkig tot stand voor FC Almere. Een voorzet van Tom Karst werd van richting veranderd en verdween onhoudbaar voor doelman Gijs Roelofsen in het net. Niet veel later had het zo 2-0 kunnen zijn, maar bracht de paal redding voor de gasten. Zij namen hierna volledig het heft in handen. Diverse keren voorkwam de doelman van FC De Bilt een gelijkmaker. “In de rust heb ik mijn ploeg verteld dat het tempo omhoog moest, want dan konden we het initiatief weer nemen”, zei Ligeon.

De tweede helft was amper een minuut oud toen FC Almere zelfs tegen een 2-0 achterstand aankeek. Karst profiteerde van een slechte actie in de Almeerse defensie en vergrootte de problemen voor de gasten. Ondanks dat FC Almere het weer goed oppakte, bleef de aansluitingstreffer vooralsnog uit. Deze viel uiteindelijk door een rake kopbal van Appie Ghoudou uit een hoekschop van de ingevallen Raoul Cheuk-A-Lam: 2-1. Ghoudou: “Dit kwam op het juiste moment. We waren tot meer in staat, want we zaten beter in de wedstrijd dan De Bilt.”

FC Almere bleef de toon aangeven in jacht op de gelijkmaker. Twintig minuten voor tijd werd Marvin Tjon Soei Sjoe na een goede individuele actie onderuit gehaald in het strafschopgebied en wees scheidsrechter De Boer gedecideerd naar de stip. Vanaf elf meter schoot Ghoudou de gasten naast FC De Bilt. FC Almere wilde zelfs meer en ging op zoek naar de voorsprong. Tjon Soei Sjoe sprong onzorgvuldig om met een enorme mogelijkheid en ook een strakke bal van uitblinker Peter van Dongen werd niet goed begrepen, waardoor FC De Bilt met de schrik vrij kwam.

FC Almere verdiende meer dan één punt, maar moest met het 2-2 gelijkspel genoegen nemen. Koploper DHSC profiteerde hiervan (0-2 overwinning bij NiTA) en is verder uitgelopen tot acht punten van De Bilt en negen van FC Almere. De ploeg van Maurice Ligeon treft de Utrechters over twee weken.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.