FC Almere op eigen veld getackeld door TAVV

Zaterdag tweedeklasser FC Almere wacht nog op de eerste zege in 2017. De ploeg van Maurice Ligeon ging in de vierde wedstrijd van dit kalenderjaar op eigen veld onderuit tegen TAVV. Door de 1-3 nederlaag zijn de Almeerders naar de vijfde plaats gezakt en rest alleen nog de derde periode om iets van dit seizoen te maken.

Vanaf het begin was het een gelijkopgaande wedstrijd. Almere had meer balbezit, maar TAVV was feller in de duels en dat belette de thuisploeg om in haar spel te komen. Kevin Vermeij bracht Raoul Cheuk-A-Lam in kansrijke positie, alleen diens inzet strandde in schoonheid. TAVV na hierna wat meer initiatief en daardoor kreeg FC Almere het bij vlagen moeilijk. Dichterbij dan het schot van Nick Straver in het zijnet kwamen de gasten uit Ter Aar nog niet. Aan de andere kant viel het openingsdoelpunt wel. Lesley Vlieger gaf vlak voor rust het laatste tikje om doelman Edwin Pieterse te passeren: 1-0.

Na de hervatting was de stand al snel gelijk. Lyndon de Bruyn gaf Almere-doelman Gijs Roelofsen geen kans en bracht TAVV langszij: 1-1. Hierna werd Almere sterker met veel balbezit, maar de ploeg draaide niet lekker en het wist geen raad met de aantal mogelijkheden. Een kopbal van Vlieger en een schot van Cheuk-A-Lam leverden niet de verdiende voorsprong op. TAVV loerde steeds meer op de counter en in de 75ste minuut leverde dit ook de voorsprong op. Vanaf zestien meter knalde Mitchel van Wijk met het nodige gelijk de 1-2 binnen.

In de slotfase voerde de thuisploeg de druk op om alsnog kans te maken op de drie punten. Vermeij was dichtbij, alleen werd zijn kopbal op fraaie wijze gekeerd door Pieterse. Bij het ingaan van de blessuretijd beslisten de gasten het duel. Lyndon de Bruijn bepaalde de eindstand op 1-3. Almere-trainer Maurice Ligeon was na afloop zwaar teleurgesteld. “We hebben er alles aan gedaan, maar TAVV was ons met hun grote inzet vaak de baas. We gingen niet goed om met de kansen die we kregen, al moet gezegd worden dat hun doelman in uitstekende vorm stak.”

Volgende week krijgt FC Almere in de thuiswedstrijd tegen middenmoter Amstelveen de kans om de eerste zege van 2017 te boeken. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag tweede klasse B.