FC Almere slaat pas na rust toe tegen Nieuwland

In de tweede klasse B zaterdag heeft FC Almere een belangrijke 1-3 zege geboekt bij Nieuwland. De achterstand op koploper DHSC blijft echter zeven punten om dat de ploeg uit Utrecht in de blessuretijd wist te winnen van AMVJ.

De ploeg van Maurice Ligeon speelde de eerste helft niet de sterren van de hemel, maar in het tweede bedrijf maakte FC Almere toch het verschil. Nog steeds zonder de geschorste Kevin Vermeij kwamen de Almeerders in de tiende minuut verrassend op achterstand, nadat er te veel ruimte werd weggegeven. Delano Flemming van Nieuwland strafte dit keurig af (1-0). Ligeon: “Laat ik de schuld maar aan gebrek aan concentratie toeschuiven. Gelukkig was het weer snel gelijk.” Uit een hoekschop was het uiteindelijk Tjeerd Hof die de goal op z’n naam kreeg (1-1) en Almere weer terug in de wedstrijd bracht.

Nieuwland zocht direct weer de aanval kwam dicht bij de 2-1, toen Douwe Kant goed werd vrijgespeeld. Zijn inzet was echter een prooi voor doelman Gijs Roelofsen. Aan de andere kant was Nieuwland-doelman Robin Snijders succesvol bij een harde inzet van Peter van Dongen. De strijd speelde zich hoofdzakelijk op het middenveld af. De 1-1 ruststand was dan ook niet verrassend.

20161029-nieuwland-almere-2

De tweede helft speelde Almere in een veel hoger tempo en dat leverde aardig wat kansen op. Marvin Tjon Soei Sjoe was zijn tegenstander steeds te snel af en zorgde voor veel onrust achterin bij Nieuwland. Ook de linkerkant van Almere was een behoorlijke plaag voor de verdediging van de thuisclub. Leroy van Zwam kwam herhaaldelijk goed door, maar de afwerking liet steeds te wensen over.

20161029-nieuwland-almere-3

Twaalf minuten voor tijd viel toch de tweede treffer voor Almere. Clubtopscorer Lesley Vlieger schoot hard en laag raak: 1-2. Nog geen twee minuten later was het weer Almere dat scoorde. Na goed werk van Tjon Soei Sjoe kon Van Zwam in tweede instantie de 1-3 maken. Iets dat gezien het vertoonde spel van Almere zeker verdiend was. Ligeon: “Na dat slechte momentje in de eerste helft hebben we ons goed hersteld. De tweede helft zag ik een Almere zoals ik dat graag wil zien. Deze zege geeft dan ook veel voldoening.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zaterdag tweede klasse B.