FC Hilversum legt RKAVIC met dubbele cijfers op de pijnbank

Dat het een erg lastige middag zou worden voor hekkensluiter RKAVIC tegen koploper FC Hilversum in de zaterdag derde klasse C, had RKAVIC-trainer Hesdey Tevreden voorafgaand aan de wedstrijd wel voorspeld. Maar dat er met dubbele cijfers werd verloren, was voor de oefenmeester erg pijnlijk. Zijn ploeg had geen schijn van kans en mocht blij zijn dat de teller van Hilversum stokte op tien: 1-10.

De wedstrijd werd ingehaald omdat RKAVIC op 11 september vrijaf vroeg van de KNVB om het honderdjarig jubileum te kunnen vieren. En waar het vorige maand nog feest was op Sportpark Escapade, was het nu allerminst een leuke dag. Al vanaf de eerste minuut was het eenrichtingsverkeer naar het doel van de Amstelveners. De openingstreffer binnen twee minuten, toen Aziz Salama na een steekbal van Tony Bonsink de hoek voor het uitzoeken had, bleek het begin van een doelpuntenfestijn.

RKAVIC kwam er in de beginfase niet aan te pas en Hilversum maakte al snel het verschil. Binnen achttien minuten hadden de gasten zelfs een 0-4 voorsprong te pakken. Hicham El Mourabit, Sercan Ozturk en wederom Salama zorgden voor de enorme voorsprong. Deze was zeker niet geflatteerd te noemen, want er waren meer mogelijkheden om nog verder uit te lopen.

20161022-rkavic-hilversum-2

Voor Tevreden was het afzien geblazen. “Ik was in blokjes aan het denken. Als we maar met 0-4 de rust halen, dan kunnen we daarna nog iets rechtzetten.” Het bleek hopen tegen beter weten in. Op het moment dat RKAVIC iets meer aan voetballen toekwam, waarbij Laurens Out twee goede mogelijkheden onbenut liet, sloeg Hilversum in de tegenaanval toe. Een lage voorzet van Quinton Bhagwandin (vorig seizoen nog OSV, red.) werd door Ozturk afgerond en Dave Huijmans bepaalde met een zeer knappe volley de ruststand op 0-6.

In de tweede helft nam Hilversum iets meer gas terug. Na een minder kwartier vlak na rust, stelde de ploeg van Karel Bonsink met drie treffers in zes minuten tijd weer orde op zaken. Ozturk maakte met behulp van Huijmans en Bhagwandin zijn derde en vierde doelpunt van de middag, Salama tekende voor de 0-9 toen hij doelman Ricky Wijnberg uitspeelde.

20161022-rkavic-hilversum-1

Toch kon RKAVIC zich nog een beetje oprichten na een slachting van zeventig minuten. Routinier Peter Verbaken zorgde uit een voorzet van Delivio Leyman voor de eretreffer: 1-9. Even later raakte ook Feie Leerintveld de lat, maar nog een Amstelveens doelpunt zou teveel van het goede zijn. Twaalf minuten voor tijd wist Hilversum de dubbele cijfers te halen. Ondanks het vlagsignaal van de RKAVIC-grensrechter keurde scheidsrechter Roeleveld de treffer van Huijmans goed: 1-10.

Een grotere afstraffing werd RKAVIC vervolgens in de slotfase bespaard. Hilversum kreeg nog legio goede mogelijkheden om verder uit te lopen, maar met de grote voorsprong begon het bij de gasten op speeltuinvoetbal te lijken. Teveel aanvallen strandden in schoonheid of was het ongecontroleerd in de afronding. Veel maakte het overigens niet meer uit, op de monsterscore viel weinig af te dingen.

Het kwaliteitsverschil was volgens Tevreden te verklaren. “Hilversum heeft echt een goede ploeg, een kampioensploeg zelfs. Ik wist wel tegenover wie wij stonden. Maar ik ben er ziek van dat het zo’n grote uitslag is geworden. Het is mijn eer te na.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse C.