FC Purmerend goed van start tegen FC Aalsmeer

FC Purmerend is de eerste ronde van de nacompetitie voor promotie naar de zondag derde klasse goed begonnen. De ploeg van Adri Looijen won op eigen veld met 2-1 van FC Aalsmeer.

In Purmerend hielden beide ploegen elkaar wat betreft veldspel en kansen goed in evenwicht. De thuisploeg toonde zich in de afronding echter iets effectiever. Zo had het binnen zeven minuten al de voorsprong te pakken. Een hard schot van Ferry Noordhuis werd niet goed verwerkt door Aalsmeer-doelman Jeremaih Veldman, waar Robin Ronchetti in de rebound van kon profiteren: 1-0.

Daarna kreeg FC Aalsmeer genoeg kansen op de gelijkmaker. Waar Mark Schut nog rakelings over de lat schoot, was het in de 25ste minuut wel raak. Barry Springintveld ontving de bal in het strafschopgebied, legde terug op de meegelopen Lennart Eberharter, die laag en hard lanngs doelman Tim Hoveling de 1-1 in het net schoot.

Na een half uur kreeg Purmerend een buitenkansje om weer op voorsprong te komen nadat scheidsrechter Rijngoud een indirecte vrije trap toekende omdat Veldman de bal langer dan zes seconden in zijn handen hield. De vrije trap op een paar meter van de doellijn werd door Verbij hoog over het doel geknald.

Hetzelfde overkwam de thuisploeg aan de andere kant toen Hoveling voor hetzelfde vergrijp een vrije trap tegen kreeg. De sluitpost wist het harde schot van Schut echter knap te keren, waardoor het halverwege bij 1-1 bleef. Na de rust was het wachten op de voorsprong voor FC Aalsmeer, maar viel de 2-1 voor FC Purmerend. Bij een uitval kwam de bal voor de voeten van Noordhuis, zijn vernietigende uithaal was voor Veldman onhoudbaar. Opnieuw toonde FC Aalsmeer zich niet uit het lood geslagen. Er was immers nog genoeg tijd voor de jacht naar de 2-2.

Eberharter, Veldman en Springintveld kregen kansen op de gelijkmaker, alleen pech in de afronding en goed keeperswerk zorgden ervoor dat de 2-1 op het scorebord bleef staan. Donderdag gaan de ploegen op herhaling in Aalsmeer en de winnaar van die tweestrijd speelt tegen De Meteoor voor een plek in de derde klasse.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.