Fortius brengt VVA/Spartaan in kelderduel verder in de problemen

In de zondag derde klasse C heeft Fortius een nipte overwinning geboekt op VVA/Spartaan. De ploeg van Michel Klijnzoon pakte hiermee drie belangrijke punten in de strijd om directe degradatie te ontlopen. Voor hekkensluiter VVA/Spartaan lijkt het doek al bijna te zijn gevallen.

Vanaf de eerste minuut was eigenlijk al duidelijk dat VVA/Spartaan een lastige middag tegemoet ging. Fortius domineerde de wedstrijd en creëerde genoeg kansen, maar de ploeg van Klijnzoon had moeite met de afronding. Met name aanvallers Gilliano Nijman en Jurgen Daniel lieten voldoende mogelijkheden onbenut.

VVA/Spartaan bleef hierdoor in leven, maar wist er aan de andere kant van het veld bar weinig tegenover te stellen. In de 38ste werd de ban doorbroken door de gasten. Uit een voorzet van Daniel slaagde Nijman er nu wel in om doelman Marcel Ons te passeren: 0-1.

Ook in de tweede helft was Fortius heer en meester, alleen stond het vizier niet op scherp. Een doelpunt van Daniel werd geannuleerd, Victor Adu en Nijman slaagden er ook niet in om de score verder uit te breiden. De bal ging telkens naast, over of werd onschadelijk gemaakt door Ons.

De misère werd voor VVA/Spartaan nog vergroot toen Tarik Karim na ruim een uur spelen kon vertrekken. De middenvelder kreeg van scheidsrechter Ozyar de rode kaart getoond na herhaaldelijk commentaar op de arbiter. Fortius profiteerde snel van de man-meer-situatie. Acht minuten later gooide Daniel de wedstrijd in het slot met de 0-2. De gasten kregen vervolgens genoeg kansen op de 0-3, maar waar de uitploeg uitblonk in missen, bleek VVA/Spartaan wel effectief met haar kansen om te gaan.

Na een schitterende solo schoot Mustapha Chadid de aansluitingstreffer achter doelman Karlo Bilic. Verder kwam Fortius niet meer in de problemen, waarmee de ploeg van Michel Klijnzoon drie belangrijke punten pakte. “We hadden het veel eerder af moeten maken. VVA/Spartaan is een ploeg die zomaar uit het niets kan toeslaan, dus voor hetzelfde geldt maakten ze ook nog de 2-2. Ik ben blij met de punten en hoop dat we er de komende weken nog genoeg kunnen pakken om de nacompetitie te ontlopen.”

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag derde klasse C.

Verslag: Jurgen Boegborn