Fortius uitgeschakeld in beker na kansloos verlies bij DOVO

Fortius is uitgeschakeld in de tweede knock-out ronde van de districtsbeker. De Amsterdammers verloren kansloos met 3-0 op bezoek bij Hoofdklasser DOVO. Alle doelpunten van het elftal van Hans Kraay jr. werden voor rust gemaakt.

Zoals verwacht startte DOVO met veel druk vooruit en dat leverde kansen op. Leon Toonen kwam na twee minuten al vrij voor doelman Mosch (die eigenlijk de leider is, maar desondanks een prima pot keepte), maar het schot van Toonen werd goed gekeerd. Een minuut later kon er alsnog gejuicht worden aan DOVO zijde. Een hoekschop kwam bij de tweede paal op het hoofd van Wouter van der Molen, die de bal goed terug kopte op Rik van der Eerden, die op zijn beurt simpel binnen kon schuiven.

10501880_761030493945257_9113903665899593607_n

Nadat Fortius-doelman Mosch veel reddingen had verricht viel in de 38ste minuut de tweede treffer in Veenendaal. Geert Vocking zette goed door op rechts, bal komt bij Toonen die in eerste instantie mist, maar in de rebound bleef Cornelisz rustig en legde de bal simpel achter Mosch. Twee minuten later zette Van der Eerden weer goed door, maar wederom verdween zijn schot naast het doel. In minuut 43 viel de 3-0. Een mooi balletje van Cornelisz kwam bij Toonen, die ook zijn doelpuntje meepikte door koelbloedig binnen te schieten. Een minuut later schoot Geert Vocking op de paal en Roy Bakkenes na een goede aanval tegen de keeper. Zo werd de rust met een 3-0 stand bereikt.

10440794_761030023945304_4185372454754502842_n

Fortius kwam niet om zich in te graven en de deur dicht te gooien, maar probeerde te voetballen en dat sierde de ploeg uit Amsterdam. Zo moest Jeroen Vrolijk even opletten bij een vrije trap van Jason Tjon-Soei-Sjoe, maar verder had de ex-goalie van Ter Leede weinig te doen. DOVO was in de tweede helft zeer matig in het creëren van kansen, en verder dan een actie van Roy Bakkenes en een schot van Guido de Graaf kwam het niet. Leon Toonen had de 4-0 kunnen maken, maar zijn inzet ging via de paal achter het doel van Fortius.