Geen landstitel voor reserves van Ajax

Het tweede elftal van de amateurs van Ajax is er niet in geslaagd om de nationale titel bij de reserves te veroveren. Op Sportpark de Toekomst won het tweede elftal van Koninklijk HFC met 2-3.

Ajax trad aan met onder andere de afscheid nemende Tony Cussell (stopt), Peter Post (AFC zaterdag), Dirk Roelofsen (AMVJ) en Kid Ronday (HBOK). Al na twee minuten kwam de ploeg van Detlev le Grand op achterstand door een doelpunt van Vince de Kwant. De opgelopen schade was echter snel herstel toen Cusell na vijf minuten voor de 1-1 zorgde.

Nog voordat er twintig minuten gespeeld waren, was het wederom De Kwant die Koninklijke HFC op voorsprong zette (1-2). Het verloop van de eerste helft kreeg geen doelpunten meer. Kopballen van Ronday en Schoenaker troffen geen doel.

Twaalf minuten na rust zorgde Jack van Moerkerk voor de verdiende 2-2 . Ajax ging op jacht naar meer en had de pech dat Ronday zijn kopbal op de lat zag belanden.

Joel Silooy leek de wedstrijd te gaan beslissen. Met nog twintig minuten te spelen zag Silooy zijn strafschop echter worden gestopt door Bram Verhage. Ajax kreeg vijf minuten voor tijd de deksel op haar neus toen De Kwant, met zijn derde van de middag, de wedstrijd besliste en Koninklijke HFC 2 zo de landstitel bezorgde.