Gelukkig eerste punt voor Diemen op bezoek bij Martinus

In de derde klasse C heeft Diemen het eerste punt van het seizoen weten te behalen. Op bezoek bij Sporting Martinus in Amstelveen wist de ploeg van Gerrie Breugem en 3-1 achterstand goed te maken en in de 94ste minuut de 3-3 te maken.

Het eerste balbezit van Diemen leverde gelijk een doelpunt op. Gemert gaf een diepe bal tot achter de Amstelveense defensie en daar wist Gianno dos Passos wel raad mee. Het schoot de bal over de uitkomende doelman Den Heeten heen (0-1). De voorsprong verlamde Diemen een beetje en het vergat vervolgens te blijven voetballen. Martinus had na die goal duidelijk het betere van het spel en kreeg een karrenvracht aan corners en vrijetrappen.

Foto Alex van Elven : Ramon Wismeijer zet Martinus op en 2-1 voorsprong

De zorgvuldigheid was echter ver te zoeken, want de meeste ballen geen over of doelman Dave Moen stond er om een goal te voorkomen. Toch was het wachten op de gelijkmaker. Die viel uiteindelijk in de 24ste minuut toen Ralph Jurka vanuit een vrijetrap de 1-1 binnen kopte. Diemen was onmachtig en echt verrassend was het dan om niet dat Wismeijer de ploeg van Ron Gerlof terecht op voorsprong schoot (2-1).

Na rust hield Diemen de bal wat langer in de ploeg, maar in scoringspositie kwam het nooit. Het duel leek door Thomas verhoogt beslist te worden. Op aangeven van Wismeijer zorgde hij voor de 3-1. De Amstelveners vergaten vervolgens uit te lopen naar een ruimere voorsprong. In die fase had makkelijk de vierde en vijfde goal kunnen vallen. Koning raakte de paal.

20160925-martinus-diemen-alex-van-elven-1

De negentig minuten waren inmiddels verstreken tien invaller Tijs Ernest met een heerlijke dropkick de 2-3 binnen schoot. Diemen zette nog een keer aan voor een ‘alles of niets’ poging. Het leverde nog resultaat op ook. In de 94ste minuut was het weer Dos Passos die uit een voorzet van Ekinci de gelijkmaker over Den Heeten kopte (3-3).

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag derde klasse C