Reda Achkari maakt Zeeburgia naar alle waarschijnlijkheid kampioen

Gemiste kansen breken Zeeburgia op tegen Soest

Zeeburgia heeft in de zondag eerste klasse A duur puntverlies geleden tegen Soest. Hoewel Zeeburgia op papier een makkelijk wedstrijd op het programma had tegen de nummer één-na-laatst van de ranglijst, verloren de Amsterdammers met 0-1 door een late goal van Dylan Meyer.

Zeeburgia speelde een slechte eerste helft, maar het lukte de thuisploeg wel om met de brilstand de kleedkamers op te zoeken. Na de thee herpakte Zeeburgia zichzelf, alleen was het spel volgens trainer Reda Achkari nog steeds niet om over naar huis te schrijven. “Hoe we vandaag hebben gespeeld is teleurstellend. We hebben gewoon niet genoeg weten te brengen om voor de winst te gaan. De tweede helft was naar mijn menig een stuk beter maar toen waren we ook niet top.”

Zeeburgia miste in de tweede helft legio kansen en dat brak de Amsterdammers uiteindelijk op. “Je moet deze wedstrijd minimaal gelijk spelen, maar het ontbrak ons aan geluk. We hebben gewoon teveel kansen gemist en dat is heel zuur.”

Vlak voor tijd werd het noodlot van Zeeburgia definitief beslist nadat Dylan Meyer een strakke voorzet achter keeper Leandro Kemp wist te schieten. Kemp verving Eric Antwi in de goal van de Amsterdammers, die vorige week met een gebroken pols vroegtijdig de strijd had moeten staken. Na de goal van Meyer kreeg Zeeburgia nog goede kansen op een punt, maar de inzetten van Youssef el Abdelhadi en Tahir Akhamrane werden niet tot doelpunt gepromoveerd. “We hebben nu twee weken op rij niet gescoord en als we niet scoren winnen we geen wedstrijden. We moeten gewoon eerder schieten en niet eindeloos door combineren”, aldus Achkari.

De nederlaag tegen Soest is voor Zeeburgia extra zuur omdat het hiermee niet weet de profiteren van het puntverlies dat alle teams die boven Zeeburgia stonden dit weekend leden. De Amsterdammers zakken zelf terug naar de zevende plaats. Volgende week kan Zeeburgia wel weer een sprong op de ranglijst maken als er van Fortuna Wormerveer wordt gewonnen.

Verslag: Jurgen Boegborn
Archieffoto boven: Mario Wormhoudt