Gregory Schaken leidt Zeeburgia naar overwinning op Fortuna Wormerveer

Een effectief Zeeburgia heeft zich in de zondag eerste klasse A goed herpakt door met 4-1 van Fortuna Wormerveer te winnen. Het had de mazzel waar het voor de winterstop vaak aan ontbrak, want beslissingen van de scheidsrechter zaten mee en de kansen werden effectief benut. Overwinningen zijn broodnodig bij de Amsterdammers, want van de laatste vijf duels voor de winterstop werd er slechts één gewonnen. Na de bekerzege op Nieuw Utrecht is dit de tweede overwinning op rij en dus begint de ploeg van Reda Achkari voortvarend na de winterstop.

Evenals het duel tegen Fortuna voortvarend begon, want na drie minuten stond de 1-0 al op het bord. Uit een hoekschop kopte Gilbert Oord snoeihard binnen. Het wervelende begin van de thuisploeg sloeg over op de bezoekers, want een minuut later was de stand alweer gelijk. Na wat gerommel achterin bij Zeeburgia kreeg Mandjano Manuputty de bal voor zijn voeten en hij krulde deze in de linker bovenhoek achter doelman Gregory Martin.

Beide ploegen gingen vervolgens beiden op zoek naar de voorsprong. Die kwam er heel snel, voor Zeeburgia. Een discutabele strafschop na een, volgens de scheidsrechter, bewust gemaakte handsbal, bood Gregory Schaken de kans om de 2-1 binnen te schieten. Beheerst schoof hij vanaf elf meter de bal in het doel en daarmee leidde de thuisploeg weer.

Het restant van de eerste 45 minuten was vermakelijk, want de bezoekers gingen op jacht naar de gelijkmaker. Het lukte Fortuna echter niet deze te maken en tegen de verhouding in viel de treffer aan de andere kant. Een glijpartij van linksback Ian MacDonald bood Schaken de gelegenheid er met de bal vandoor te gaan. Zijn meterslange sprint bekroonde hij met een mooie afronding. Met zijn tweede treffer bepaalde hij de ruststand op 3-1.

Waar het na rust opnieuw de bezoekers waren die op zoek gingen naar een treffer, deelde de thuisploeg de genadeklap uit. De 4-1 viel wederom uit een hoekschop, dit maal van Schaken. Een lage bal die prooi had moeten zijn voor doelman Nordin Bakker, maar door een misverstand tussen hem en Robin Hoogstra door beiden werd gemist, kon worden binnengetikt door Verwey. Enkele minuten later werd het terugkomen in de wedstrijd voor Fortuna onmogelijk gemaakt door een rode kaart voor Milan Klopper. Zeeburgia bleef met elf man de bovenliggende partij en kreeg nog een aantal kansen om verder uit te lopen, maar de stand wijzigde niet meer.

Gregory Schaken was na afloop erg blij met zijn rol, maar nog meer met de ommekeer ten op zichten van voor de winterstop. “We speelden goed voetbal voor de winterstop, maar het ontbrak ons aan geluk”, aldus Schaken. “Ik vond het vandaag qua voetbal niet heel best, maar daarom is het des te lekkerder dat je heel effectief bent met de kansen.”

Daar ontbrak het volgens hem nog al eens aan in de eerste competitiehelft. De wens is nu om zowel het goede voetbal als de effectiviteit te combineren. “We gaan nog steeds voor onze doelstelling om te promoveren, op welke manier is nog de vraag, als kampioen of via promotie, maar we moeten het nu per wedstrijd bekijken”, spreekt Schaken de ambitie van Zeeburgia uit. “We willen nu resultaat halen, op naar volgende week.”

Bekijk hier de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.