Guido Moelee vertrekt na vier jaar bij AFC

Guido Moelee heeft besloten tweededivisionist AFC aan het eind van het seizoen te verlaten. Een gesprek met trainer Ton du Chatinier afgelopen maandag deed de 25-jarige linksback definitief besluiten dat het beter is als hij de club verlaat.

“Afgelopen zondag (tegen Koninklijke HFC, red.) stond ik voor de tweede keer na de winterstop niet in de basis, zonder dat ik daar enige uitleg voor heb gekregen van de trainer”, zegt Moelee. “Toen ik maandagavond een gesprek met hem had over de toekomst, werd mij wel duidelijk dat we er beide niet blij van zouden worden als we nog een jaar zouden samen werken.”

Du Chatinier: “Ik heb al eerder aangegeven dat ik ga doorselecteren. Ik heb maandag een kort gesprek gehad met Guido en daarin aangegeven dat hij daar ook bij hoort. Het is een kort gesprek geweest. Spelers hebben recht op duidelijkheid en die heb ik gegeven.”

De band tussen speler en trainer geeft voor Moelee de doorslag om de club te verlaten. “Ik ben afgelopen zondag 25 geworden en ik had altijd in mijn hoofd dat ik nog jaren bij AFC zou blijven spelen. Ik heb ook nooit aan een andere club gedacht. AFC is echt mijn club geworden en ik heb er vele vrienden gemaakt. Ik heb geen idee wat ik nu ga doen. Ik wil wel graag in Amsterdam blijven en op hoog niveau spelen.”

De optie om over te stappen naar de zaterdag van AFC heeft Moelee over nagedacht. “Het is zeker een optie, al moet ik eerlijk bekennen dat ik nog niet met Benno Nihom (trainer zaterdag AFC, red.) heb gesproken.” Ook Swift zou een optie zijn voor Moelee. Bij de zaterdag Hoofdklasser is Bart Logchies komend seizoen trainer en die kent Moelee nog uit zijn tijd bij AFC. “Ik weet dat hij nog een linksback zoekt en ik heb altijd fijn met hem samengewerkt. Het seizoen onder Bart bij AFC heb ik de meeste minuten van al mijn seizoenen gemaakt, maar ik heb nog niet met hem gesproken.”

Foto’s Jos Spitteler

Reacties op dit artikel

Gerelateerde berichten
Winst op Spakenburg geeft AFC (zondag) de nodige lucht Het heeft even geduurd, maar AFC heeft haar eerste zege van 2017 binnen. Op eigen veld werd Spakenburg, de oude club van Du Chatinier, met 2-1 verslag...
AFC voegt drie jeugdspelers toe aan eerste selectie Tweededivisionist AFC heeft voor volgend seizoen drie jeugdspelers doorgeschoven naar eerste selectie. Met ingang van komend seizoen zullen Kenneth An...
Peter Post (AFC) kiest nu alsnog voor terugkeer bij Amstelveen Peter Post keert komende zomer terug bij de club waar het voor hem allemaal begon: Amstelveen Heemraad. De 31-jarige verdediger, die dit seizoen met a...

Bedankt voor het delen!
Dankzij jou wordt het amateurvoetbal in Amsterdam groter.


Blijf op de hoogte via facebook en twitter: