Hattrick tegen Kampong brengt Martijn Groen (Abcoude) dichterbij record

Nog zeven doelpunten heeft Martijn Groen nodig om het record van Ron Kanon als all-time clubtopscorer van zondag tweedeklasser FC Abcoude te evenaren. Met een hattrick tegen Kampong (4-0 overwinning) is hij een stuk dichterbij het illustere aantal van 120 doelpunten gekomen. “Het zou mooi zijn als ik dat aantal dit seizoen kan halen.”

6 november scoorde hij voor het laatst (0-3 tegen Pancratius), zijn seizoenstotaal stond op negen treffers. Tot de eerste competitiewedstrijd van 2017, waarin hij maar liefst drie keer tot scoren kwam. “Het werd weer eens tijd he”, lacht Groen. “4-0 is natuurlijk een hele mooie uitslag, al hadden we er ook nog een paar bij kunnen maken.”

Kampong startte sterk, maar liet een goede mogelijkheid op de openingstreffer onbenut. Daar sprong FC Abcoude beter mee om. In de 32ste minuut was Groen alert toen een schot van Ismael Markelo via de paal terug in het veld kwam. De spits rondde af in de rebound en zette de 1-0 op het scorebord. “Kampong is erg goed georganiseerd en een stugge ploeg, maar na de 1-0 waren wij eigenlijk heer en meester.”

Vlak na rust besliste de ploeg van Tonnie Bras het duel. Na zeven minuten in de tweede helft kopte Groen een vrije trap van Yener Devecioglu bij de tweede paal raak, enkele minuten later stuurde de aanvoerder van Abcoude linksbuiten Gioney Capello richting het Utrechtse doel. De snelle aanvaller (Groen: “ons raket op de flank”) omspeelde de uitgekomen doelman en schoof de bal in het lege doel: 3-0.

Acht minuten voor tijd bepaalde Groen de eindstand op 4-0. Invaller Jeroen Malotaux zette de spits oog-in-oog met de doelman, waartegen hij geen fout maakte. Door de overwinning houden de Abcoudenaren de druk op koploper AGB, dat zelf niet in actie kwam (afgelast tegen NVC, red.). “Als wij al onze wedstrijden blijven winnen, kunnen we de druk verder opvoeren. De onderlinge confrontatie, over twee weken, zal van cruciaal belang zijn. Wij zijn in ieder geval lekker bezig en de sfeer is goed.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.

Archieffoto boven: Rob Baarda