Hoofddorp wint nipt van negen man Velsen

Hoofddorp is de nacompetitie voor promotie naar de zondag eerste klasse goed gestart. De ploeg van Jimmy Simons versloeg Velsen, maar deed dit wel met magere cijfers. Tegen negen man werd het 2-1 voor de thuisploeg.

In het begin van de wedstrijd waren beide ploegen erg aan elkaar gewaagd. De doelmannen werden echter nog niet getest. De eerste grote kans voor Velsen leverde na ruim twintig minuten de openingstreffer op. Een vrije trap van Jesper Gutteling van iets over de middenlijn verraste de verdediging van Hoofddorp en spits Patrick Castricum wist raak te koppen: 0-1.

286A2338

Hoofddorp ging na het tegen doelpunt iets meer vooruit voetballen en creëerde zo een paar kleine kansen. Met dertig minuten op de klok volgden er vijf opmerkelijke minuten. Allereerst kreeg Velsen-doelman Sander van der Lugt een rode kaart voor het oppakken een terugspeelbal. Dit zorgde ervoor dat Revelinio Vermeer de bal net niet kon aanraken om te scoren. Het hele team van Velsen was geschokt en ging verhaal halen bij de scheidsrechter. Door het klagen bij de arbitrage kreeg Jorden de Waal twee keer snel achter elkaar geel en mocht zo samen met zijn keeper het veld verlaten.

De indirecte vrije trap leverde geen doelpunt op. Ivar Lammers haalde hard uit, maar een Velsenaar die op de doellijn stond kon het schot met behulp van de lat keren. Nu Velsen met negen man kwam te staan, werd het eenrichtingsverkeer. Hoofddorp ging vol op de aanval spelen en Velsen probeerde met een handbal-verdediging zo lang mogelijk de voorsprong vast te houden. Dit lukt Velsen in ieder geval tot de rust, waar het met 0-1 halverwege de kleedkamers op kon zoeken.

286A2353

Direct na de rust kwam Hoofddorp op gelijke hoogte. Kobina Plange kwam net op tijd om een voorzet over de te laat uitgekomen Santiago Florez Pinto te koppen: 1-1. Ook daarna was Hoofddorp was de hele tijd in de aanval, maar kon door de compacte verdediging nauwelijks wat met de kansen doen. De ballen die wel direct op doel geschoten konden worden, werden gepakt door doelman Florez Pinto.

Velsen wist af en toe met een snelle counter ook nog de aanval op te zoeken. Dit waren een aantal gevaarlijke counters, die resulteerden in een paar goede reddingen van doelman Danny de Bruijn. De sluitpost wist ook een goede vrije trap van Gutteling uit zijn doel te houden. Met nog tien minuten te spelen slaagde Hoofddorp er eindelijk in om op voorsprong te komen. Vermeer werd aan de rechterkant bereikt en schoot hard raak. Het schot werd licht geraakt door een verdediger, waardoor Florez Pinto kansloos was: 2-1.

286A2334

Hoofddorp doet met de 2-1 overwinning goede zaken voor een plek in de volgende ronde van de nacompetitie, al had het de tweestrijd met Velsen al kunnen beslissen. “Ik ben blij dat we hebben gewonnen. Dat is in deze wedstrijden toch het belangrijkste”, aldus Hoofddorp-trainer Jimmy Simons. “Daarnaast hadden we misschien wel wat meer kunnen scoren om het volgende week makkelijker te maken. Alleen tegen negen man voetballen is toch lastig als zo in zo’n handbal-verdediging staan.”

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.