Foto RickySportphotography | AFC aast op eerherstel tegen Kozakken Boys

Ignacio en Powel (Kozakken Boys) zetten AFC op haar plaats

In de Tweede Divisie is AFC tegen een grote nederlaag aangelopen. Een oppermachtig Kozakken Boys liet geen spaan heel van de gedeelde nummer twee van de ranglijst. Binnen twintig minuten keek AFC al tegen een 0-2 achterstand aan. Uiteindelijk mocht het de handen dichtknijpen dat het slechts 1-4 werd.

Zonder de zieke doelman Patrick Zonneveld (hij werd vervangen door Laszlo Sandor) en met Matthijs Jesse en Jordy van Gelderen in plaats van Pieter Koopman en Sam Nijpels had Du Chatinier zijn elftal op drie plaatsen gewijzigde ten opzicht van vorige week.  Veel maakte het achteraf allemaal niet uit want Kozakken Boys, met de van een blessure teruggekeerde Berry Powel in de basis, was oppermachtig.

En dat was niet de eerste keer dit seizoen. In de eerste bekerronde won de ploeg van Danny Buijs ook al met 1-5 van AFC. Na een minuut gaf Everton Pires Tavares al het eerste waarschuwingsschot op Sandor. Aan de andere kant produceerde Koen Bosma een halve omhaal, maar zonder echt gevaar. Daarna liet de ploeg uit Werkendam zien over veel kwaliteit te beschikken. Vooral Powel en Ignacio waren levensgevaarlijk. Het was binnen zeven minuten al raak.  Power won het kopduel van Van Gelderen en nadat het schot van Ignacio eerst nog gekeerd werd door Magid Jansen was het vervolgens  Powel die Sandor klopte (0-1).

Foto Ricky Sport Photography | Tom van de Brink (m) in duel met  Quentin Jakoba
Foto Ricky Sport Photography | Tom van de Brink (m) in duel met Quentin Jakoba

Daan Sutorius had daarna de echt dat zijn goede kopbal op prachtige wijze uit de hoek werd getikt door Nils den Hartog anders had het de wedstrijd nog wel een draai kunnen geven. Doordat AFC vaak met maar twee verdedigers tegenover de twee sterkere aanvallers van Kozakken Boys stond was het wachten op een tweede treffer. Die kwam er na achttien minuten. nu waren de rollen omgedraaid en was Ignacio de doelpuntenmaker (0-2).

Matthijs Jesse, die zijn basisplaats niet waar maakte, raakt eerste nog het zijnet voordat Koen Bosma vanaf een meter of twintig de aansluitingstreffer maakte. Met een lage schuiver passeerde hij Den Hartog. De genadeklap voor AFC, nadat Powel en Sonmez kansen hadden laten liggen,  kwam op slag van rust. Een communicatiefout zorgde er voor dat Ignacio vrij op Sandor af kon gaan en zonder problemen de 1-3 kon maken.

Foto Ricky Sport Photography | Matthijs Jesse kon zijn basisplaats niet bekronen met een doelpunt

Die mokerslag kwam AFC na rust niet meer te boven.  Binnen tien munten was het duel gespeeld. Eerst redde Sandor nog knap op een inzet van Powel, maar een minuut later was het wel gedaan toen Powel op aangeven van Ignacio de 1-4 maakte.

Foto Ricky Sport Photography | Berry Powel zorgt voor de 1-4 eindstand

Het is dat Kozakken Boys het daarna, op tien minuten na, wat rustiger aan deed anders was er weer een grote uitslag op het bord gekomen.  Leon Bot, Ignacio en Mendes Moreira lieten een grotere zege liggen en dat was maar goed voor AFC ook. Op doelsaldo gaat de ploeg van Danny Buijs AFC voorbij op de ranglijst. Want laten we niet vergeten dat AFC natuurlijk nog steeds o een keurige vierde plaats staat.