IVV verpulvert Buiksloot met twaalfklapper

In de zondag vierde klasse E heeft IVV fors uitgehaald tegen Buiksloot. In Landsmeer werd het maar liefst 12-0 voor de thuisploeg. Voor IVV was het een bekroning op een sterke tweede periode waarin het alleen SDZ voor zich moest laten.

Na vier minuten werd de ban gebroken en kon het telraam erbij worden gepakt. Dankzij doelpunten van Wesley Grit (4x), Michel Lion (3x), Iwan Zandwijken (2x), Jeffrey Wilders (2x) en Henk Abercrombie (1x) werd het arme Buiksloot naar de slachtbank geleid. Charles Loots kon tevreden zijn, maar was ook realistisch. “Dit was gewoon een hele zwakke tegenstander. Ik sprak voor de wedstrijd met de trainer van Buiksloot (Marcel Hillebrand red.) en die vertelde dat hij ternauwernood een team op de been had weten te brengen. Ze hadden maar twaalf spelers op het wedstrijdformulier staan.”

“Het had ook 18 of 19-0 kunnen worden”, zegt de coach. We waren soms nog wat slordig en in de eerste helft gaven we ze nog teveel ruimte bij het drukzetten. Desondanks ben ik al wekenlang heel tevreden. We hebben een hele goede serie neergezet. Alleen in de vorige wedstrijd tegen Buitenveldert ging het even wat minder. We kunnen met een fris gevoel aan de derde periode beginnen. We kruipen langzaam omhoog en moeten de strijd aangaan met Purmerend en Ilpendam.”

IVV kan de opmars in de komende weken een vervolg geven tegen laagvliegers Germaan/De Eland en De Wherevogels. “We kunnen deze wedstrijden met veel vertrouwen tegemoet zien. Ik denk dat zij ook wel onder de indruk zullen zijn van deze uitslag”, besluit Loots. Voor Buiksloot gelden momenteel hele andere wetten. Die ploeg staat voorlaatste en zal alle zeilen bij moeten zetten om de derde degradatie op een rij te voorkomen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse E.

Foto’s: Annelies Schreuder