Joël Silooy (Ajax) eerste versterking voor Amstelveen

Joël Silooy maakt de overstap van Ajax naar Amstelveen Heemraad. De tweedeklasser heeft daarmee haar eerste versterking voor volgend seizoen binnen. Silooy speelde zes seizoenen voor Ajax.

Silooy verruilt Ajax voor Amstelveen omdat hij volgend seizoen wat lager wil gaan voetballen. “Ik vind mijn werk en vrije tijd op dit moment belangrijker. Als je bij Ajax speelt heb je toch meer verplichtingen dan bij Amstelveen. Daarnaast heb ik de afgelopen jaren veel blessures gehad en op een gegeven moment heb ik de keuze gemaakt om lager te voetballen.”

De 27-jarige buitenspeler wordt bij Amstelveen herenigd met trainer Radjin de Haan, met wie hij eerder samenwerkte bij Young Boys. “Ik ken Radjin al heel lang. Hij is een hele goede en leuke trainer. Na een goed gesprek met hem was ik snel overtuigd om de overstap naar Amstelveen te maken. De club heeft duidelijk aangegeven wat het wil en dat sprak mij erg aan.”

Amstelveen beleeft een moeizaam seizoen in de zaterdag tweede klasse B, maar Silooy heeft er vertrouwen in dat het volgend seizoen beter zal gaan. “Ik zie het zeker positief in. Ik denk dat we wel bovenin gaan meedraaien, een periode kunnen pakken en wellicht voor het kampioenschap kunnen meestrijden. Met nog een aantal versterkingen erbij kan het een heel mooi seizoen gaan worden voor Amstelveen.”

Voordat de multifunctionele speler naar Amstelveen vertrekt, wil hij eerst het seizoen goed afsluiten bij Ajax. “Met het tweede elftal kunnen we kampioen worden en ook met het eerste elftal draaien we bovenin mee. Ik heb een fantastische tijd gehad bij Ajax. Tijdens mijn knieblessure heb ik ook heel veel steun gehad van de mensen binnen de club. Het waren zes leuke seizoenen.”

Foto boven: ODIN’59

Reacties op dit artikel

Gerelateerde berichten
Swift deelt Ajax genadeklap uit In de derby in de zaterdag hoofdklasse heeft Swift voor het eerst in zeven jaar van Ajax weten te winnen. Op Sportpark De Toekomst won de ploeg van Ma...
Mike van ’t Land (SDO) volgt broer Berry naar Ajax Ajax heeft zich voor komend seizoen versterkt met Mike van 't Land. Van 't Land komt over van zondag hoofdklasser SDO. Hij wordt bij Ajax herenigd met...
Swift hoopt op eerste overwinning op Ajax sinds 2010 Voor de elfde keer staan zaterdag Hoofdklassers Ajax en Swift komend weekend tegenover elkaar. Swift wacht sinds het seizoen 2009/10 op een overwinnin...

Bedankt voor het delen!
Dankzij jou wordt het amateurvoetbal in Amsterdam groter.


Blijf op de hoogte via facebook en twitter: