JOS laat punten liggen tegen SWZ Boso Sneek

In de zondag Hoofdklasse heeft JOS het kalenderjaar niet af kunnen sluiten met een overwinning. Doordat JOS de genadeklap niet uitdeelde kwam SWZ Boso Sneek terug in de wedstrijd: 2-2. De ploeg van Roy van der Mije had op gelijke hoogte kunnen komen met de koplopers maar blijft nu op de vijfde plaats staan.

JOS kende een droomstart want na twintig minuten had het al twee keer gescoord. Eerst was het Patrick Lokken die aan de buitenspelval ontsnapte en Ian Refos een niet te missen kans bood. Ook bij de 2-0 was Lokken de aangever. Zijn voorzet werd in twee instanties binnengewerkt door Alex de Bruijne. JOS bleef de betere ploeg al kwam het goed weg toen Dirven verschalkt leek te worden door Jacob Lubbers. De bal hobbelde echter naast. Dit was het enige wapenfeit van de gasten in eerste helft. SWZ Boso Sneek kwam nauwelijks aan voetballen toe doordat JOS de opbouw vroegtijdig verstoorde. Op slag van rust was Ian Refos nog tweemaal dichtbij een vroegtijdige beslissing. Kevin van der Meulen hield SWZ Boso Sneek in leven.

Dat laatste zou in de tweede helft nog een aantal keren het geval zijn. JOS had het aanvankelijk wel even moeilijk met het opportunistische spel van SWZ Boso Sneek. Na een kwartier ging de Friese storm een beetje liggen en kon JOS weer aan aanvallen denken. De mee opgekomen de Bruijne zette van der Meulen aan het werk met een kiezelhard schot. Uit de corner die daarop volgde was het weer de Bruijne die inkopte maar de doelman liet zich niet passeren. Hij redde met een geweldige reflex.

JOS kreeg op tekenende wijze de rekening gepresenteerd voor het missen van de kansen. Ian Refos faalde oog-in-oog met van der Meulen en daardoor kon Boersma in de tegenaanval voor de aansluitingstreffer zorgen. De stormram, die in de eerste helft als laatste man fungeerde, wipte de bal over de uitkomende Dirven heen. Het zou nog erger worden voor JOS. Een paar minuten voor het einde stond de defensie niet goed bij een lange bal van van der Meulen. Dirven kon in eerste instantie nog redding brengen maar in de rebound kon Freerk de Jong eenvoudig binnenschieten. Zo gaf JOS de overwinning uit handen.

“Je voelt al dat het mis kan gaan als je die 3-0 en 4-0 niet maakt”, aldus van der Mije. “Het is en blijft een wet in het voetbal. Zij gaan steeds opportunistischer spelen en de bal valt twee keer goed. Ik heb verder niets te klagen over het spel van mijn ploeg. Het enige wat ik ze kwalijk kan nemen is dat ze de kansen niet afmaken en dat de organisatie niet goed stond bij de twee tegendoelpunten. Desondanks gaan we met een goed gevoel de winterstop in. Over de hele linie hebben we goed gepresteerd.”

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.

Verslag: Maarten Daniëls
Foto’s: Mario Wormhoudt