JOS pakt met tien man punt in Heerenveen

In de zondag hoofdklasse heeft JOS Watergraafsmeer een punt over gehouden aan het bezoek aan Heerenveen. Tegen de plaatselijke VV werd het 1-1. Patrick Lokken redde een kwartier voor tijd een punt. De Amsterdammers eindigden de wedstrijd met tien man omdat doelman Raymond Dirven vlak voor tijd de rode kaart kreeg.

“Het was nog niet het niveau van voor de winterstop, maar we speelden als collectief en dat geeft de burger moed”, sprak trainer Roy van der Mije hoopvol na afloop. Het ging nog bijna mis voor de Amsterdammers in de slotfase. Bij een 1-1 stand moest doelman Raymond Dirven namelijk met een rode kaart vertrekken. Van der Mije: “Ik heb het niet goed kunnen zien, maar Raymond vertelde mij dat hij aan zijn shirt werd getrokken en dat hij zich toen los trok. De scheidsrechter oordeelde dat het een slaande beweging was.”

De drie minuten blessuretijd leverde Heerenveen nog een grote kans op. Een vrije trap belandde in het doel, maar wegens een overtreding werd het doelpunt afgekeurd. Van der Mije: “Ik heb erg mijn twijfels of dat terecht was. Het zou niet verdiend zijn geweest gezien de hele wedstrijd, maar ik denk dat we daar goed wegkwamen.”

Vlak voor rust was JOS op een 1-0 achterstand gekomen toen de Amsterdammers er niet snel genoeg uitkwamen na een weggekopte bal. Remco de Hof schoot van ver in en zag zijn schot door een wirwar van benen uiteindelijk langs Dirven gaan (1-0). “Een slechter moment kan je natuurlijk niet hebben” , oordeelde Van der Mije.

Na een matige eerste helft waarin JOS slechts wat mogelijkheden wist te creëren, maar nauwelijks tot een kans kwam, deden de gasten het na rust een stuk beter. “Echt grote kansen hebben we ook na rust niet gehad.” Uiteindelijk was het Patrick Lokken die voor de 1-1 zorgde. Een voorzet van Renger bleef door de harde wind hangen in de lucht. Lokken steeg boven iedereen uit en zorgde op knappe wijze voor de 1-1 eindstand.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag hoofdklasse