JOS/Watergraafsmeer vrij eenvoudig voorbij hekkensluiter Dieze West

JOS/Watergraafsmeer blijft in de zondag Hoofdklasse in het spoor van de kopgroep. De ploeg van Roy van der Mije had in Zwolle weinig problemen met Dieze West. Op bezoek bij de hekkensluiter wonnen de Amsterdammers met 1-3.

Met een beetje geluk kwamen de gasten in de zeventiende minuut op voorsprong. Een hoekschop werd ongelukkig getoucheerd door Dieze West-middenvelder Milos Durmic, die daarmee zijn eigen doelman verschalkte: 1-0. Twintig minuten later was het opnieuw raak uit een standaardsituatie. Een vrije trap eindigde in eerste instantie tegen de paal, Alex de Bruijne was er op tijd bij om in de rebound hard raak te schieten: 2-0.

De wedstrijd was in de eerste helft al beslist, want Dieze West kwam er niet meer aan te pas. De thuisploeg mocht doelman Danny van der Vegt danken dat de hekkensluiter een hele grote nederlaag werd voorkomen. Omar Limon vergrootte na 54 minuten nog wel de marge voor de Amsterdammers naar drie doelpunten, maar verder konden de gasten de duimschroeven niet aandraaien.

Vlak voor tijd redde Danni Lohman de eer voor Dieze West door de eindstand op 1-3 te bepalen. Voor JOS/Watergraafsmeer een overwinning zonder zorgen om in de top van de competitie mee te draaien. De ploeg van Roy van der Mije staat op een vijfde plaats, slechts drie punten achter koploper ADO’20. In de laatste wedstrijd voor de winterstop ontvangen de Amsterdammers volgende week nummer zes SWZ Boso Sneek, dat één punt minder heeft.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag Hoofdklasse.