Foto SDO | Een late gelijkmaker van SDO zorgde twee weken geleden nog voor een 1-1 gelijkspel tegen JOS.

JOS/Watergraafsmeer ziet SDO in 94ste minuut langszij komen

In de zondag Hoofdklasse leek JOS/Watergraafsmeer bij het verstrijken van de blessuretijd drie punten over te houden aan het uitduel bij SDO. Een late treffer van Rick van der Velden zorgde er echter voor dat de ploeg van Roy van der Mije met slechts een punt terug naar Amsterdam moest keren en daardoor nu vierde staat, twee punten achter de nieuwe koploper ADO’20.

De eerste helft was duidelijk voor JOS/Watergraafsmeer. De gasten hadden het meeste balbezit, maar slaagde er niet in om het overwicht ook in een voorsprong uit te drukken. Maurice Renger en Raymond Fafiani hadden het vizier niet op scherp staan, terwijl SDO weinig in te brengen had. Hierdoor konden beide ploegen met een brilstand de kleedkamers opzoeken voor de rust.

20161030-sdo-jos-2

Na de rust kwam SDO beter in de wedstrijd en leverde dit ook een paar goede mogelijkheden op. JOS-doelman Raymond Dirven keerde echter schoten van Rick van der Velden en Desley Groenewegen. Op een inzet van Gerrit Snijders en een vrije trap van Mike van ’t Land had Dirven geen antwoord, maar werd hij geholpen door de lat en paal. Namens de gasten waren Omar Limon (schot gepakt door doelman Donovan Wal) en Alex de Bruijne (kopbal rakelings over) gevaarlijk.

In de 72ste minuut maakte JOS/Watergraafsmeer het verschil. Wal had de nodige moeite met een kopbal van Patrick Lokken, waarna Ian Refos er op tijd bij was om in de rebound de 0-1 binnen te schuiven. Een verdiende voorsprong voor de Amsterdammers, die in het laatste kwartier nog behoorlijk aan de bak moesten tijdens het aanvalsoffensief van SDO. Vlak voor tijd ontsnapte JOS/Watergraafsmeer toen een omhaal van Van ’t Land tegen de lat eindigde.

20161030-sdo-jos-3

Met het eindsignaal in zicht stevenden de Amsterdammers af op een krappe zege in Bussum, maar in de laatste minuut van de blessuretijd vond SDO alsnog de gelijkmaker. Vanaf de rand van het strafschopgebied schoot Van der Velden de 1-1 achter Dirven. Het gelijkspel was verdiend, al had het er voor JOS/Watergraafsmeer meer in gezeten als het iets langer stand had gehouden in de blessuretijd. De ploeg van Roy van der Mije staat nu op een vierde plaats in de zondag Hoofdklasse.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.