Kadoelen laat kans op aansluiting met subtop liggen

In de zaterdag derde klasse A heeft Kadoelen de kans laten liggen zich opnieuw bij de subtop te scharen. De ploeg van Jordi van Beek speelde met 2-2 gelijk tegen nummer vier HCSC. Bij winst zouden de Amsterdammers nog omhoog kunnen kijken in de strijd om de vierde plaats, maar op eigen veld liet Kadoelen het tegen HCSC vooral in de eerste helft liggen.

De ruimtes waren zo groot dat HCSC makkelijk tot voetballen kon komen in Amsterdam-Noord. Kadoelen kon niet in haar eigen spel komen en de gasten uit Den Helder waren gevaarlijk met de lange bal. Terwijl Kadoelen nog geen kans had gecreëerd, keek de thuisploeg na iets meer dan een half uur tegen een achterstand aan. Jordi Nuijens pikte een afgeslagen bal op, slalomde het strafschopgebied in en kon gemakkelijk de 0-1 binnen schieten.

Drie minuten later kwam Kadoelen wel op gelijke hoogte. Een hoekschop van Robin Hemminga was zo dreigend dat de verdediging van HCSC hier behoorlijk moeite mee hadden. Wie uiteindelijk het laatste zetje had gegeven was onduidelijk, maar de gelijkmaker telde wel: 1-1. Kadoelen hoopte deze gelijke stand mee te nemen in de rust, maar in de blessuretijd van de eerste helft werd er slecht verdedigd bij een hoekschop van HCSC. Erwin van Belzen kon vrij voor doelman Mike Oudshoorn de 1-2 binnen koppen.

In de tweede helft dwong Kadoelen HCSC terug naar de eigen helft. Mitch van Ankeren kreeg dé mogelijkheid op de 2-2, maar zijn kopbal uit een voorzet van Sharif Willems eindigde naast het doel. Het bleef voor de Amsterdammers oppassen voor de gevaarlijke uitvallen van HCSC. Zo moest verdediger Yassir Azaoumi de bal noodgedwongen van de lijn halen om een beslissing te voorkomen.

De thuisploeg bleef doordrukken en kreeg ook kansen op de gelijkmaker. Van Ankeren maakte deze uiteindelijk nadat hij een penalty – Sergio Vlijter werd neergehaald in het strafschopgebied – benutte: 2-2. Met nog vijftien minuten te gaan ging Kadoelen voor voor de overwinning. Van Ankeren zette Landry Monni oog-in-oog met de doelman, maar Monni schoot de bal recht op de doelman af. Ook Sharif Willems zag zijn inzet uit de draai net aan de verkeerde kant van de paal eindigen, waarna de Amsterdammers genoegen moesten nemen met een punt.

Kadoelen blijft vijf punten achter de gewenste vierde plaats (nog steeds HCSC) staan, die aan het eind van het rit zeer waarschijnlijk nacompetitievoetbal oplevert. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.