Kadoelen weet nu wel te winnen in Den Helder

Nadat Kadoelen in de zaterdag derde klasse A twee weken geleden nog met lege handen terugkeerde uit Den Helder (4-1 tegen HCSC), mocht de ploeg van Jordi van Beek nu wel de lange reis maken met drie punten als beloning. Op bezoek bij Zeemacht werd met 0-2 gewonnen.

Kadoelen wist van tevoren dat Zeemacht op de counter zou loeren en kreeg daardoor alle ruimte om rustig te voetballen. Het gokken op de tegenstoot bij een foute bal leverde na tien minuten de eerste grote mogelijkheid op, toen de thuisploeg binnen twee passen voor het doel van Kadoelen stond. Jayce Meijers bediende de vrijstaande Remsey Carmelia, maar zijn kopbal werd door doelman Mike Oudshoorn uit de hoek getikt.

Pas na de rust voerde Kadoelen het tempo een paar tandjes op. In de buurt van het strafschopgebied was het echter vaak net niet of werd er een verkeerde keuze gemaakt. Het duurde tot de 54ste minuut voordat het verschil werd gemaakt. Yassir Azaoumi, debutant bij de Amsterdammers, zette met een steekbal Mitch van Ankeren vrij. Hij trok de bal terug op Jimmy Outhuijze, die de gasten op een 0-1 voorsprong zette.

20161015-zeemacht-kadoelen-foto-george-stoekenbroek-1

Kadoelen bleef de betere ploeg, maar zonder echte kansen te creëren. Zeemacht kon niets anders meer dan zich beperken tot het verdedigen. Na zeventig minuten werd de voorsprong verdubbeld door de gasten. Landrij Monni draaide goed weg bij een korte hoekschop en zijn voorzet werd door Van Ankeren binnen gekopt: 0-2. Het betekende zijn zevende doelpunt in zeven wedstrijden voor de Amsterdammers.

Zeemacht besloot op de aanval te gokken door achterin één-op-één te spelen. De afgelopen twee weken ging het nog mis voor Kadoelen in de slotfase tegen HCSC (van 2-1 naar 4-1) en OFC (van 2-0 naar 2-2), maar ditmaal wisten de gasten wel stand te houden. Doelman Oudshoorn hield zijn doel knap schoon met twee fraaie reddingen in de slotfase, waardoor Kadoelen voor de terugrit van tachtig kilometer drie punten mee kon nemen.

De ploeg van Jordi van Beek heeft nog een kleine kans op het winnen van de eerste periode. Hiervoor moeten de Amsterdammers over twee weken hopen op een misstap van gedeeld koplopers Castricum (tegen OFC) en HCSC (tegen PSZ) en bovendien in het kielzog de topper tegen nummer drie Monnickendam weten te winnen.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.