Kadoelen weet tegen ZCFC weer eens te winnen

Met het ingaan van de winterstop heeft Kadoelen in de laatste competitiewedstrijd van 2016 weten te winnen van ZCFC. Het was een belangrijke zege voor de ploeg van Jordi van Beek, aangezien de Amsterdammers door een mindere vorm behoorlijk achterop waren geraakt. Tegen de nummer vijf was Mitch van Ankeren met twee treffers wederom belangrijk: 2-1.

De wedstrijd begon goed voor Kadoelen. In vergelijking met de laatste wedstrijden was er weer rust aan de bal en had de thuisploeg de controle. Een vrije trap van Sergio Vlijter werd in de zesde minuut naast geschoten, tien minuten later was het wel raak. Een goede vrije trap van Jimmy Outhuijze werd zeer behendig door Mitch van Ankeren binnen gekopt: 1-0.

Met twintig minuten op de klok leverde opnieuw een vrije trap zelfs de 2-0 op. Deze werd snel genomen door Donny Geel en met een korte draai schoot Van Ankeren zijn tweede van de middag via de onderkant van de lat binnen. Het zorgde voor meer zelfvertrouwen bij Kadoelen, wat resulteerde in een uitstekende zaalvoetbalaanval. Met veelvuldig één keer raken en over meerdere schijven eindigde de bal bij Geel, alleen schoot hij net naast.

Vervolgens werd Kadoelen iets te overmoedig en begon het fouten te maken. In aanvallend opzicht werd de oplossing veel te moeilijk gezocht. Een verkeerde pass in de achterhoede zorgde ervoor dat de spits van ZCFC kon onderscheppen. Hij liet doelman Sinan Sari kansloos: 2-1. Zo kon Kadoelen in plaats van een 3-0 voorsprong met 2-1 de kleedkamers opzoeken voor de rust.

In de tweede helft was het tegengehouden voor Kadoelen, dat zelf niet echt gevaarlijk kon worden in de omschakeling. Dit lukte Van Ankeren pas een kwartier voor tijd, maar met veel gefrommel eindigde zijn hakbal tegen de paal. Ook een volley van Geel had een beter lot verdiend. In het laatste kwartier kreeg de thuisploeg voldoende mogelijkheden om de score verder uit te breiden, maar liet Kadoelen niet na.

De drie punten waren hard nodig voor de Amsterdammers. Kadoelen gaat als nummer vijf de winterstop in, dertien punten achter koploper FC Castricum. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.