KDO pakt op off-day toch een punt tegen WVC

KDO is in de zondag derde klasse A (West 2) slechts één puntje uitgelopen op achtervolger Alphen. De ploeg van Raymond de Jong kwam op eigen veld niet verder dan een 1-1 gelijkspel tegen WVC. De koploper blijft wel ongeslagen in 2017, in aanloop naar de topper tegen nummer drie FC Aalsmeer.

Het was niet sprankelend bij de Kwakelaars, die revanche wilden nemen op de 3-0 nederlaag in Roelofarendsveen, aan het begin van dit seizoen. In de eerste helft kwam de wedstrijd moeilijk op gang, doordat KDO moeilijk om kon gaan met de wind. Menno Lingeman was in de dertiende minuut dichtbij de openingstreffer, maar zijn schot eindigde tegen de paal.

Foto Jaap Maars | Joeri Stange nam de 1-0 voor zijn rekening.

De beste kansen waren voor WVC. Het was aan de alerte doelman Jesper Oudshoorn te danken dat KDO niet op achterstand kwam. Met een klein gelukje kwam de thuisploeg na ruim een half uur spelen toch op voorsprong. Joeri Stange omspeelde vanaf de rechterkant zijn directe tegenstander en schoot de bal hoog in de korte hoek: 1-0.

Na de rust golfde het spel op en neer. WVC-spits Lars Verdel kreeg al snel een goede kans op de gelijkmaker, maar hij raakte de bal in kansrijke positie niet goed genoeg. Na zeventig minuten was het wel raak. Oudshoorn tastte mis bij een hoekschop en de bal viel voor de voeten van Verdel, die van dichtbij eenvoudig de 1-1 binnen kon tikken.

WVC kreeg in de slotfase de beste kansen, maar de paal en Oudshoorn stonden een 1-2 in de weg. KDO kreeg in de slotfase van deze mindere wedstrijd nog een mogelijkheid om er vandoor te gaan met een onverdiende driepunten, alleen was de inzet van Mathijs van Rijn, na een goede actie van Stange, niet krachtig genoeg voor de winnende treffer. Dat zou ook teveel van het goede zijn geweest, want volgens trainer Raymond de Jong had zijn ploeg geen enkel aanspraak op wat dan ook.

Het enige voordeel van dit gelijkspel is dat KDO iets is uitgelopen op achtervolger Alphen. De voorsprong bedraagt nu drie punten. Volgende week krijgen de Kwakelaars FC Aalsmeer op bezoek voor de regioderby en topper in de zondag derde klasse A (West 2). Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma.