Knooppunt pakt met beker eerste prijs in clubgeschiedenis

Het Amsterdamse Knooppunt heeft met een 1-4 zege op Hovocubo de landelijke beker veroverd. Het is voor de ploeg van Carmelo Nieddu de eerste prijs in de historie. Bij rust stonden de Amsterdammer al met 3-0 voor en die voorsprong kwam na rust nimmer in gevaar.

In de (eigen) Sporthallen Zuid kwamen de Amsterdammers vlijmscherp uit de startblokken. Binnen zes minuten was het verschil al gemaakt. Een uitbal van Jamal el Ghannouti, nadat hij zelf hard op doelman Ronald van Leeuwen schoot, werd door Sofian el Adel in de korte hoek binnen geschoten (0-1) en een gekraakte vrije trap van Mo Darri belandde in tweede instantie bij Ismael Hamdaoui (0-2).

Hovocubo kon daar slechts een aantal pogingen van een afstandje tegenover stellen. Doelman Manuel Kuyk bleef alert bij schoten van Karim Ajnane, Nigel Wijdenbosch en Amir Molkarai. Vier minuten voor rust werd het voor de ploeg uit Hoorn nog erger toen een uitstekende uitgespeelde aanval de 0-3 opleverde. Een lobbal van Jeroen de Groot werd door El Ghannouti voor het doel gebracht en nadat het schot van Tevfik Ceyar nog werd gekeerd, leverde de inzet van Mo Darri wel een doelpunt op.

Het verschil was zo in de eerste helft al ruimschoots gemaakt. Hovocubo ging na de hervatting nog hard op zoek naar de eretreffer, maar het zat de ploeg niet mee. Knooppunt ging achterover en gokte op de counter. El Adel en De Groot waren dicht bij de genadeklap, maar die werd Hovocubo gespaard. Met een vijfde speler in het veld deed het drie minuten voor tijd via Ajnane nog wat terug.

Het mooiste van de avond werd voor het laatst bewaard door ’T Knooppunt. Vlak na de 1-3 werd Darri in de tegenaanval op het doel van Hovocubo afgestuurd, omspeelde doelman Van Leeuwen en had bij de achterlijn een weergaloze actie in huis om de eindstand op 1-4 te bepalen.

Daarmee pakte Knooppunt met de beker de eerste grote prijs uit de geschiedenis. Het seizoen van de ploeg van Carmelo Nieddu kan nog mooier worden met de landstitel in zicht.