Koploper AGB heeft geen kind aan gehavend Abcoude

AGB heeft in de tweede klasse B de topper met nummer twee Abcoude simpel gewonnen. De formatie van Senel Cebar had weinig te duchten van een ‘uitgekleed’ Abcoude, dat het onder meer moest stellen zonder de broers Groen. Door de overwinning heeft AGB, dat met 3-0 won,  tien punten voorsprong op de nieuwe nummer twee Pancratius en dertien op Abcoude. Morgen een uitgebreide samenvatting en reacties van onze wedstrijd van de week.

Al na zes minuten kreeg de koploper de eerste mogelijkheid, maar het lukte Cihan Kambur niet om de bal uit een voorzet lekker binnen te kopen. De middenvelder haalde na dertig minuten echter zijn gram door na een knappe individuele actie raak te schieten in de verre hoek: 1-0.Daarmee hielp hij zijn ploeg een terechte voorsprong, want eerder hadden Lesley van Dams en Kambur ook al goede mogelijkheden op de openingstreffer.

Op een winderig en nat sportpark Ookmeer wist Abcoude voor de theepauze slechts twee keer gevaarlijk op te duiken voor het doel van AGB. Eerst schoot Niek Remijn naast en opslag van rust werd een kopbal ternauwernood onder de lat vandaan getikt door AGB-doelman Mitchel Vincken. Tussendoor kreeg Sergio Comvalius nog een uitgelezen kans op de 2-0, maar nadat hij de keeper omspeelde speelde hij het leer te ver voor zich uit. Na 64 minuten verscheen de bevrijdende tweede treffer alsnog op het scorebord van de promovendus. Uit corner zorgde Van Dams voor de 2-0.

Daarbij mocht hij echter wel in zijn handen knijpen dat Jendro Halman direct na de hervatting het vizier niet op scherp had staan en namens de gasten voorlangs schoot. Het bleek zondag de laatste stuiptrekking van een onmachtig Abcoude, dat enkele basisklanten moest missen wegens blessures. Hoewel de bezoekers daarna nog af en toe gevaarlijk werden, werd het geen moment meer spannend.

AGB-spits Omar el Aamrani maakte na 69 minuten definitief een einde aan de titelaspiraties van Abcoude nadat hij mocht aanleggen vanaf elf meter en in twee keer raak schoot. Enkele tellen eerder werd Kambur onderuit getrokken in het zestienmetergebied: 3-0. Door de zege was het na de gewonnen periodetitel van vorige week opnieuw feest bij AGB. Bekijk morgen de uitgebreide samenvatting en reactie van onze wedstrijd van de week en hoor of ze bij AGB al bezig zijn met een mogelijk kampioensfeest.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag tweede klasse B.