Koploper DCG blijft steken op punt in Weesp

Net als de heenwedstrijd in Amsterdam (2-2) heeft ook de return in Weesp geen winnaar opgeleverd tussen DCG en FC Weesp. Koploper DCG bleef op bezoek bij de subtopper steken op een doelpuntloos gelijkspel en liet twee belangrijke punten liggen in de strijd om het kampioenschap in zondag tweede klasse B.

De wedstrijd was pas 38 seconden oud of het eerste doelpunt viel te noteren. Een vrije trap van Kick van Aelst werd door topscorer Jesse van Huisstede verlengd, maar Oseanu Doorn tikte in buitenspelpositie de bal bij de tweede paal binnen. Scheidsrechter Evers keurde het vroege doelpunt van de thuisploeg dan ook terecht af.

De openingsfase was van beide kanten behoorlijk slordig. DCG leek hier nog van te kunnen profiteren, maar na slecht uitverdedigen van Weesp schoot Bilal El Hajoui El Jaafari in het zijnet. Ook Weesp kreeg nog een mogelijkheid, maar een schot van Thijs Visser ging via de buitenkant van de paal naast het doel van de Amsterdammers.

Weesp - DCG

Na een half uur spelen was het DCG dat het initiatief namen. Dit resulteerde in een paar grote kansen, maar het houtwerk weerhield de koploper van de openingstreffer. Zo vond Robin de Weij na goed afleggen van Gary Bouwmeester de paal in de verre hoek en spatte een inzet van Joshua Koene uit een hoekschop van El Hajoui El Jaafari uiteen op de lat.

Weesp mocht van geluk spreken dat de 0-0 nog op het scorebord bleef staan. In de tweede helft gingen beide ploegen gelijk op en waren een slechts een paar pogingen te noteren. Doelmannen Arno Copier (Weesp) en Lemuël Norman van Gom (DCG) wisten de nul te houden. Toch kreeg Jesse van Huisstede na een klein uur een levensgrote kans om de thuisploeg op voorsprong te zetten, maar recht voor DCG-sluitpost Van Gom raakte hij de bal uit een voorzet van Doorn volledig verkeerd. Zijn inzet hobbelde ver naast.

Weesp - DCG

DCG had het meeste balbezit, maar wist weinig te creëren. Zelfs met een man meer, omdat Weesp-middenvelder Wouter Spanjerberg vijf minuten voor tijd met zijn tweede gele kaart moest vertrekken, kon er geen opening worden gevonden in de verdediging. Beide ploegen bleven steken op een doelpuntloos gelijkspel, waar zowel DCG als FC Weesp weinig mee opschiet.

Weesp-trainer Mario Rijnsburger kan leven met een punt. “Over de hele wedstrijd gezien is dit een terechte uitslag, ik denk dat het wel verdiend is. We kozen ervoor om wat in te zakken en de opbouw aan DCG over te laten. Daar hadden zij het duidelijk moeilijk mee, al mochten we wel blij zijn dat we door de paal en de lat niet op achterstand kwamen in de eerste helft. Met dit punt verliezen we nu alleen wel de aansluiting naar boven.”

Gary Bouwmeester

“In de tweede helft hebben we het geen enkel moment afgedwongen om de wedstrijd te winnen”, zei John Limon (DCG). “Het is lichtelijk teleurstellend dat we blijven steken op een punt, daar kan ik ook niet mee leven. Dit ligt meer druk op de topper tegen Pancratius volgende week. Dan zal het beter moeten, maar zal het ook beter gaan.” Voor die wedstrijd hebben de Amsterdammers een voorsprong van twee punten op de enige serieuze concurrent.