Koploper Purmersteijn loopt uit na winst op Hillegom

Purmersteijn heeft in de zondag eerste klasse A uitstekende zaken gedaan in de strijd om het kampioenschap. De ploeg van Martin van Ophuizen versloeg zelf promovendus Hillegom, dat tweede staat. Bovendien verloren andere concurrenten AFC ’34 en EDO ook. Hierdoor is de voorsprong op de achtervolgers opgelopen tot respectievelijk acht en negen punten.

Na een aftastend eerste kwartier kwamen de kansen voor de thuisploeg. Aanvaller Stefan van Wonderen kwam op de linkerkant goed door en zag zijn schot over de lat scheren. Een paar minuten later bracht Van Wonderen Ruben Adney in stelling maar zijn inzet belandde aan de verkeerde kant van de paal.

Foto José Mol | Niels Eijkenaar opent de score voor Purmersteijn

Purmersteijn bleef aanvallen, maar moest af en toe oppassen voor de counter van de bezoekers. Na een schot van Yassin el Yaakoubi, dat werd gekeerd door doelman Daan Ruigrok, was het halverwege de eerste helft wel raak. Topscorer Niels Eijkenaar torende bij een hoekschop van Robbert Jan Orij boven iedereen uit en kopte de 1-0 tegen de touwen. Kort voor de rust kreeg Hillegom nog twee mogelijkheden om op gelijke hoogte te komen via Aidan Ryan en Jeroen Bakker. Maar de koploper kon met een 1-0 voorsprong rusten.

Na de hervatting ging het aanvankelijk gelijk op en vooral het eerste kwartier kwamen de passes van beide ploegen niet aan. De bezoekers kregen kansen via Aian Ryan en Danny van de Berg. Laatstgenoemde kon vrij inkoppen maar de bal ging rakelings naast. Twintig minuten voor tijd kwam de bevrijdende tweede treffer voor de koploper. Aramez Poepon veroverde de bal op het middenveld en zorgde ervoor dat Sebastiaan Ntim de 2-0 kon binnen tikken.

20161204 Purmersteijn Hillegom José Mol

Hillegom ging alles of niets spelen en kregen meteen na de treffer een goede kans op de aansluitingstreffer, maar het schot van Niels de Jong ging huizenhoog over. De thuisploeg kreeg op haar beurt ook kansen, omdat Hillegom meer ruimte weg gaf. Maar Colin Coenderman, Adney, El Yaakoubi en andermaal Coenderman kregen de kansen er niet in. Het bleef bij 2-0 en zo staat de ploeg van Martin van Ophuizen er uitstekend voor in de eerste klasse A.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Met dank aan: Auwel Prins
Foto’s: José Mol