Koploper SDZ boekt moeizame zege bij Swift

In de zondag vierde klasse E heeft SDZ de koppositie weten te behouden door Swift met 1-3 te verslaan. Op het Olympiaplein stond de thuisploeg lang met 1-0 voor en bezorgde het de lijstaanvoerder een moeilijke middag. Drie treffers in de laatste 25 minuten van het duel zorgden er uiteindelijk toch voor dat SDZ de drie punten wist binnen te slepen.

De bezoekers uit Amsterdam-West leken na 25 seconden al op voorsprong te komen. Na slordig balverlies in de Swift-defensie tikte Mariano Olf de bal tegen de touwen, hij deed dit echter in buitenspelpositie. In de openingsfase had SDZ het meeste balbezit en was het een aantal keren dreigend. Swift probeerde vooral vanuit de omschakeling gevaarlijk te worden. Nadat SDZ-doelman Mitchell van Dijk eerst nog een poging van Tijn Kremers uit de hoek wist ranselen kwam Swift in de 20ste minuut op voorsprong. Daniel Witsczak brak door op links en gaf een uitstekende voorzet op Laurens van Beek. De spits kopte de bal hard tegen de touwen en zorgde zo voor de 1-0.

jbe_4897

SDZ  ging na deze treffer uiteraard op jacht naar de gelijkmaker. Maar Swift verdedigde goed en overleefde een aantal hachelijke situaties voor het eigen doel. De gastheren leken vlak voor rust zelfs op 2-0 te komen. Een fraaie poging van Kremers werd echter stijlvol uit de kruising getikt door SDZ-doelman Van Dijk. Met een 1-0 stand werd de rust bereikt in Amsterdam-Zuid.

jbe_4918

Na rust weer veel balbezit voor SDZ, zonder dat Swift echt aan het wankelen werd gebracht. Toch kwam de koploper 25 minuten voor tijd op gelukkige wijze langszij. Een afstandsschot van Danny Klaasen-Bos werd van richting veranderd en viel hoog binnen. Na de 1-1 was het verzet van Swift gebroken en kwam SDZ snel op voorsprong. Stephen van den Berg brak door en gaf Evert van de Linde een niet te missen kans: 2-1. Vijf minuten voor tijd besliste invaller Robin de Weij het duel door de 3-1 via de binnenkant van de paal binnen te schieten.

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand en het programma in de zondag vierde klasse E.

Foto’s: John Beckman