Legmeervogels viert opening kunstgrasveld met zege

Legmeervogels heeft in de eerste klasse A haar tweede overwinning van het seizoen weten te boeken. De ploeg van Jack Honsbeek versloeg na alle feestelijkheden in verband met de opening van het nieuwe kunstgrasveld Assendelft met 4-1. De ploeg uit Uithoorn heeft nu zes punten uit vier wedstrijden.

20160925-legmeervogels-assendelft-opening-kunstrgras-ronald-bakker-2

Direct vanaf de aftrap is er de eerste mogelijkheid voor Jordy de Groot om Legmeervogels op voorsprong te schieten. Er zat te weinig kracht achter zijn inzet om doelman Max Boon te verschalken. Het bleek een dure misser want in de vijfde minuut is het wel raak aan de andere kant. Een counter van Assendelft, trainer Jack Honsbeek had daar nog zo voor gewaarschuwd, leidde de 0-1 in. Het is Maarten Hemmen die de doelman Donovan Partosoebroto weet te verschalken.

20160925-legmeervogels-assendelft-ronald-bakker-jayro-purperhart-2

Lang kon Assendelft niet genieten van de voorsprong Binnen zes minuten is de opgelopen achterstand weggewerkt en omgebouwd tot een 2-1 voorsprong. Eerst is het Janyro Purperhart die de gelijkmaker op aangeven van Jordy de Groot maakt (1-1). Vier minuten (in de elfde minuut) later zijn de rollen omgewisseld. Daarna was Purperhart de aangever op De Groot. Zijn treffer bracht de 2-1 voorrong voor Legmeervogels op het scorebord.

Waar iedereen na de drie doelpunten in zes minuten een mooi vervolg verwachtte, werd dat helaas niet de waarheid. Het waren de enige hoogtepunten in de eerst helft. Het spel werd rommelig met veel onzuivere passes van beide ploegen. Op het oog heeft Legmeervogels wel meer balbezit dan de gasten, maar de ploeg van Honsbeek deed er gewoon te weinig mee.

20160925-legmeervogels-assendelft-ronald-bakker-jordy-de-groot-2

De tweede helft is nog geen minuut aan de gang of Legmeervogels kreeg, wegens een handsbal van een verdediger van Assendelft, een strafschop toegewezen. Jordy de Groot kreeg de kans om zijn aantal treffers in dit duel te verdubbelen., maar de spits schoot via de lat over.

De gemiste strafschop gaf Assendelft weer de nodige energie. De gasten werden even iets sterker maar komen niet tot uitgespeelde kansen. Tien minuten na rust is het wel raak voor Legmeervogels. Een zwak weggewerkte bal komt voor de voeten van Janyro Purperhart die niet aarzelde en de 3-1 maakt.

20160925-legmeervogels-assendelft-ronald-bakker-lulinho-martins

Het bleek de beslissing in het duel. Assendelft kon niet en Legmeervogels wilde niet echt meer. In de laatste minuut van de wedstrijd bepaalde Noud Schartman de eindstand op 4-1.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma van de zondag eerste klasse A