Legmeervogels werkt zich na rust verdiend naast Assendelft

Het duel der promovendi van de zondag eerste klasse A heeft geen winnaar opgeleverd. In en tegen Assendelft bleef Legmeervogels op een 2-2 gelijkspel steken. De Uithoorners zakken hierdoor naar de zevende plaats, maar nog wel met een ruime voorsprong op de nacompetitiestreep.

Na afloop was Legmeervogels-trainer Jack Honsbeek niet helemaal tevreden. Volgens hem was er maar één ploeg die recht had op een overwinning: Legmeervogels, alleen liet zijn team de vele kansen onbenut. Het begon al in de eerste helft. Een schot vanaf de rand van het strafschopgebied van Damien de Vegt werd op spectaculaire wijze door Assendelft-doelman Halil Ibrahim Suzulmus uit de benedenhoek getikt.

Even later strandde een solo-actie van Lulinho Martins in schoonheid en uit de daaropvolgende hoekschop van Tim Correia slaagde Joey Sack er tot twee keer toe niet in om Suzulmus te passeren. Aan de andere kant moest doelman Rahim Gök handelend optreden bij een inzet van Ali el Ghazali. Toch viel de openingstreffer alsnog in het voordeel van Legmeervogels. Na een actie van Bilal el Achkar belandde de bal voor de voeten van Correia, die Suzulmus met een hard schot kansloos liet: 0-1.

Lang kon Legmeervogels niet genieten van deze voorsprong. Sterker nog, binnen dertien minuten boog Assendelft de 0-1 achterstand om naar een 2-1 voorsprong. In de 37ste minuut greep de Uithoornse verdediger te slap in en verzilverde Mark de Vries een niet te missen kans: 1-1. Legmeervogels was even van slag door de gelijkmaker en daar maakte Assendelft-aanvaller Ali el Ghazali dankbaar gebruik van. Een strakke voorzet vanaf de linkerkant werd door Joey Sack ongelukkig in zijn eigen doel gewerkt: 2-1.

In het begin van de tweede helft lag het initiatief duidelijk bij Legmeervogels om weer op gelijke hoogte te komen. Na vijftig minuten werd Jordy de Groot in het strafschopgebied onderuit geschoffeld door twee verdedigers, maar een overduidelijke strafschop werd niet gegeven door scheidsrechter Toonen. In de 69ste minuut was het wel raak. Na een goede combinatie met De Vegt schoot El Achkar zijn ploeg naast Assendelft: 2-2.

Even later kreeg Correia een enorme mogelijkheid om Legmeervogels zelfs weer aan de leiding te brengen. Alleen voor doelman Suzulmus verkoos hij schoonheid boven zakelijkheid en was zijn zwakke inzet een simpele prooi voor de sluitpost. In de slotfase moest Gök zijn ploeg nog behoeden voor een nederlaag door pogingen van Maarten Hemmen en Jurrian van de Water onschadelijk te maken, waardoor de 2-2 stand ook het laatste fluitsignaal haalde.

Door het gelijke spel is Legmeervogels één plek gezakt op de ranglijst. De promovendus staat nu zevende, zes punten boven de nacompetitiestreep. Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Hans Heere
Foto’s: Ronald Bakker