Marken trakteert Overbos op pijnlijke thuisnederlaag

Overbos heeft in de zaterdag tweede klasse A een pijnlijke nederlaag moeten incasseren tegen Marken. De ploeg van Stefan Teeken verloor op eigen veld met maar liefst 1-7. In de laatste tien minuten van de wedstrijd ging de schiettent open en liep Marken uit van 1-3 naar 1-7.

Overbos zat de eerste helft niet goed in de wedstrijd en Marken was de beter ploeg op sportpark Leenderbos. Na bijna 25 minuten spelen zette Dominic Zeeman Marken terecht op voorsprong. Drie minuten later was het opnieuw raak voor de bezoekers. Jeffrey Veerman verdubbelde de score waardoor Overbos na een half uur al tegen een 0-2 achterstand aankeek. Overbos mocht doelman Mark Coonen, die de in de warming-up geblesseerd geraakte Dave Agterhof verving, danken dat de achterstand voor rust niet opliep naar 0-4 of 0-5.

Na de rust kwam er een ander Overbos het veld op. Zeven minuten na de thee kwam de thuisploeg terug in de wedstrijd toen Noud Bruchner voor de aansluitingstreffer zorgde. Bruchner veroverde de bal op het middenveld en schoot na een goede combinatie met spits Sven Wierda feilloos binnen. Overbos was beter dan Marken en er leek weer hoop op een goed resultaat. Deze hoop vervloog echter toen Samir Moustafa vanuit de omschakeling de marge weer vergrootte tot twee doelpunten.

In de laatste tien minuten ging het hard en liep Marken uit naar een riante overwinning. Overbos liet de koppen hangen en ging tegen zichzelf voetballen. De frustratie liep zo hoog op dat Wierda met een rode kaart van het veld werd gestuurd. Marken profiteerde optimaal van de matige omschakeling bij Overbos. Nadat Rene Commandeur tien minuten voor tijd de 1-4 binnen schoot zorgde Veerman met zijn tweede, derde en vierde treffer van de middag voor de 1-7 eindstand.

Door het ruime verlies blijven de Hoofddorpers op de één na laatste plaats staan. Kijk hier voor de overige uitslagen en de stand in de zaterdag tweede klasse A.

Foto’s: Thomas Vegter