Mitch van Ankeren maakt voor Kadoelen het verschil in Andijk

Kadoelen is nog altijd foutloos in de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Jordi van Beek boekte op bezoek bij Sporting Andijk de vierde zege op rij (0-3) en deelt de koppositie nu met Castricum en HCSC, de tegenstander van volgende week. Mitch van Ankeren was met twee treffers belangrijk voor de derdeklasser.

De eerste tien minuten waren voor de gasten uit Amsterdam. Het leverde een enorme kans op voor Mitch van Ankeren (overgekomen van DRC, red.), maar hij zag zijn kopbal gekeerd worden. De rebound was vervolgens niet besteed aan Donny Geel. Hierna kwam Sporting Andijk beter in de wedstrijd. Door vroeg drukzetten kon Kadoelen minder aan voetballen toekomen. Eén keer kwam de thuisploeg gevaarlijk door, maar verkleinde doelman Sinan Sari zijn doel goed, waardoor de vijandelijke inzet in het zijnet eindigde.

Kadoelen begon de tweede helft – na een mindere periode voor rust – net zo flitsend als het eerste bedrijf. Hierdoor kregen de gasten al snel een paar kansen. Sporting Andijk hield echter met kunst- en vliegwerk stand, want tot twee keer toe moest de thuisploeg de bal van de doellijn halen.

De 0-1 hing in de lucht en deze viel dan ook met een uur op de klok. Terwijl Sporting Andijk appelleerde voor buitenspel en de grensrechter ook zijn vlag omhoog had, mocht Landrij Monni van de scheidsrechter gewoon doorlopen. De aanvaller legde strak af op Van Ankeren, die de bal alleen nog hoefde in te tikken. Ondanks hevig protest van de thuisploeg had Kadoelen de verdiende voorsprong te pakken.

Met nog een half uur te spelen kreeg Kadoelen meer ruimte. Deze werd helaas slordig uitgespeeld, waardoor het te lang spannend bleef. Zeven minuten voor tijd werd de wedstrijd beslist. Wederom kwam Monni aan de rechterkant goed door. Zijn schot werd gekeerd, maar in de rebound rondde Van Ankeren af: 0-2. Het verzet van Sporting Andijk was gebroken en twee minuten later bepaalde Donny Geel in twee instanties de eindstand op 0-3 in het voordeel van de Amsterdammers.

Hierna hadden de gasten zelfs nog verder uit moeten lopen, maar het ontbrak aan killersmentaliteit. Zo liet onder andere Robin Hemminga een grote mogelijkheid onbenut door recht op de doelman te schieten en niet een hoek uit te kiezen. De 0-3 voorsprong kwam echter niet meer in gevaar, waardoor Kadoelen een zakelijke overwinning boekte in Andijk.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.