Mitch van Ankeren ook tegen DCG bepalend voor Kadoelen

Kadoelen heeft weer aansluiting gevonden met de kop van de zaterdag derde klasse A. De ploeg van Jordi van Beek was met 1-2 te sterk voor stadsgenoot DCG. Wederom bezorgde Mitch van Ankeren zijn ploeg de zege, al ging het niet zo eenvoudig op Sportpark Ookmeer.

Als promovendus draait DCG goed mee in de derde klasse, met een keurige zevende plaats die dat onderstreept. Op eigen veld maakten de Amsterdammers het Kadoelen meermaals moeilijk in het begin. De vele zaalvoetbalcombinaties leverden een paar kleine kansen op, zonder echt gevaarlijk te zijn. De eerste goed lopende aanval van Kadoelen was wel meteen raak. Mitch van Ankeren maakte met een mooie hakbal ruimte vrij voor Landrij Monni, die niet hoefde te twijfelen om in de korte hoek raak te schieten: 0-1.

Hierna namen de gasten het initiatief over en was het wachten op de tweede treffer. Dat deze uitbleef in het restant van de eerste helft, was te wijten aan de vele verkeerde keuzes die werden gemaakt. Dit zette zich door in de tweede helft. Ook hierin was Kadoelen geregeld in de aanval, maar bleken ook de uitbraken van DCG erg gevaarlijk. Een harde uithaal van Youssef el Abdelhadi werd met een knappe reflex nog gekeerd door doelman Mike Oudshoorn.

DCG merkte dat er iets te halen viel in de subtop-derby. Hoewel Kadoelen eerst dacht de voorsprong te verdubbelen – de treffer van Van Ankeren werd afgekeurd wegens buitenspel – kwam de thuisploeg vlak daarna op gelijke hoogte. Sil Zijlstra stond aan het eind van een goed uitgespeelde aanval en tekende voor de 1-1.

Na de gelijkmaker ging DCG meteen op zoek naar de voorsprong. Het veelvuldig de aanval zoeken kostte de thuisploeg echter ook kracht. Een paar minuten voor tijd maakt Kadoelen hier gebruik van door aan de andere kant toe te slaan. Van Ankeren wist tussen twee verdedigers met een uiterste krachtsinspanning de bal net voorbij de doelman te tikken: 1-2.

Een aanvalsoffensief van DCG voor een gelijkspel mocht niet baten, al liet invaller Michael Buijs nog een hele grote mogelijkheid onbenut om in de laatste minuut zijn ploeg langszij te schieten. Kadoelen hield stand en sluit met de drie punten weer aan in de top van de ranglijst. De ploeg van Jordi van Beek staat nu vierde, op zeven punten achter koploper FC Castricum. DCG blijft op een zevende plaats staan.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag derde klasse A.

Archieffoto boven: John Beckman