Muilenberg schiet TOB langs Westzaan

TOB heeft slechts een half uur nodig om een verdiende zege te boeken op bezoek bij Westzaan. Na een 0-3 ruststand werd het uiteindelijk 0-4 door drie doelpunten van uitblinker Daniel Muilenburg. Door de zege blijft de ploeg van trainer Pieter van Netten ongeslagen koploper in de zaterdag vierde klasse B.

Vanaf de aftrap lieten de gasten zien dat het uitsluitend met een overwinning genoegen zou nemen. Binnen vijf minuten kwamen zowel Sergio Parris als Tim van Horn alleen voor doelman Barry Al, maar beide wisten niet de doelman te passeren. In de elfde minuut viel het eerste doelpunt. Nana Kwarteng legde de bal achter de verdediging, waarna Daniel Muilenburg zijn directe tegenstander de baas was en over de uitgekomen Al de bal binnen schoot: 0-1.

Na het doelpunt bleef het éénrichtingsverkeer en wist Westzaan sporadisch op de TOB helft te komen. Halverwege de eerste helft beslist TOB de wedstrijd in een vroegtijdig stadium. Eerst was het Maurice de Ridder die de bal teruglegde op de vrijstaande Muilenburg en even later bereikte de Ridder de ingelopen Parris, waarna er al snel 0-3 op het scorebord stond. Pas in de dertigste minuut viel de eerste kans van Westzaan te noteren. Via de kluts kwam de bal voor de voeten van Danny Haye, maar zijn schot belandde in het zijnet.

Na de twee snelle treffers halverwege de eerste helft nam TOB gas terug, om zich te sparen voor de derby van volgende week tegen Buiksloot. De gasten werden steeds slordiger. In de 63ste minuut was het slotakkoord voor Muilenberg, die zijn derde van de middag maakte. Op aangeven van Robbin Kieft werd hij alleen op doelman Al afgestuurd en ook ditmaal schoot hij de bal koel binnen: 0-4.

Doelman Al wist zich in het laatste uur nog te onderscheiden door een schot van dichtbij van Lava Dollart te keren en ook voor de Ridder was Al een sta-in-de-weg. Aan de andere kant kon Westzaan nog kansen creëren via Remco van den Bos en Joshua Molina, maar beide wisten Jeffrey Janssens niet te passeren. De wedstrijd was al lange tijd daarvoor beslist.

Door de eenvoudige 0-4 zege heeft TOB op basis van doelsaldo na drie wedstrijden met de volle buit de koppositie te pakken, een plek die de ploeg van Pieter van Netten deelt met Zaanlandia en De Meteoor. Volgende week komt Buiksloot op bezoek bij TOB voor de derby van Amsterdam-Noord.

Klik hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zaterdag vierde klasse B.