Na twee nederlagen op rij weet ZSGOWMS weer wat winnen is

Na twee nederlagen heeft ZSGOWMS in de tweede klasse B NVC thuis eenvoudig met 5-1 aan de kant geschoven. Arabi el Abdessadak en Zohair Chiddi waren beiden verantwoordelijk voor twee goals. ZSGOWMS staat nu op een zevende plaats, op vier punten van koploper AGB.

“We hadden van tevoren afgesproken om druk naar voren te zetten en de tegenstander vast te zetten. Dat deden we ook met z’n allen,” aldus ZSGOWMS-trainer Murat Böke. De tactiek van de thuisploeg wierp al na een kwartier z’n vruchten af. Bij een prachtige aanval over vier, vijf schijven werd Arabi el Abdessadak diepgestuurd en die scoorde de openingstreffen. ZSGOWMS wilde duidelijk iets rechtzetten na de twee nederlagen in de competitie. Het creëerde kans op kans. Zohair Chiddi miste een levensgrote kans op een paar meter van de goal. Maar desastreus werd het niet. De ploeg van Böke liep voor rust uit naar 3-0. El Abdessadak rondde een voorzet van Ryan Brown af en Maceo Rigters schoot prachtig van een meter of twintig in de kruising. Zo zaten de Amsterdammers halverwege de wedstrijd op rozen.

Ryan Brown
Ryan Brown

“In de rust gezegd dat we eerste kwartier goed door moesten komen, want we wisten dat NVC wat ging proberen”, aldus Böke. De waarschuwingen ten spijt, ZSGOWMS liet zich inderdaad een beetje verrassen na rust. Eerst moest Randy Sanches nog redding brengen met z’n voeten. Even later was het wel raak uit een vrije trap van Roberto Randamie.

20160925 ZSGOWMS - NVC Mario Wormhoudt

Böke bracht verdedigende middenvelder Hatim el Abasi voor El Abdessadak, waardoor ZSGOWMS weer de grip kreeg terug op de wedstrijd. Rigters werd na een diepe bal van Sanches gevloerd in het strafschopgebied. Chiddi benutte het buitenkansje. Nadat Chiddi twee keer de paal trof kon hij ook nog zijn tweede van de middag maken. Zo beleefde ZSGOWMS een betrekkelijk eenvoudige middag tegen NVC.

Zohair Chiddi trof twee keer doel tegen NVC

“We hebben keihard gestreden met z’n allen”, aldus een tevreden Böke na afloop. “Er was eindelijk een collectief. Op die manier hebben we dit resultaat gehaald. Zonder arbeid win je geen wedstrijd. Er zijn geen zwakke tegenstanders in de tweede klasse. Je kan wel zeggen dat dat een verschil was met de voorgaande twee wedstrijden. En de kansen werden ook afgemaakt deze keer.”

Kijk hier voor de andere uitslagen, de stand het programma in de zondag tweede klasse B.

Tekst: Koen Vanhellemont
Foto’s: Mario Wormhoudt