Niels Eijkenaar helpt Purmersteijn aan eenvoudige zege op Velsen

Koploper Purmersteijn heeft zonder al te veel problemen nummer vier Velsen opzij gezet. De ploeg van Martin van Ophuizen is door een 2-0 overwinning op de promovendus nog altijd ongeslagen in de zondag eerste klasse A en heeft een voorschot genomen op de eerste periodetitel. Niels Eijkenaar maakte beide doelpunten.

Purmersteijn nam vanaf het beginsignaal het heft in handen en was veelvuldig in balbezit, maar nog zonder kansen in de eerste tien minuten. De eerste echte mogelijkheid na dertien minuten leverde meteen de openingstreffer op. Een voorzet van Ruben Adneij werd door Niels Eijkenaar binnen gewerkt, waarmee hij de thuisploeg op een verdiende 1-0 voorsprong bracht.

20161016-purmersteijn-velsen-jose-mol-1-0-eijkenaar

Velsen had offensief weinig te brengen en beperkte zich voornamelijk op het verdedigen. Purmersteijn slaagde er niet in om nog voor de rust de magere 1-0 voorsprong te vergroten. Een schot van Ruben Adney ging over, het schot van Yassin el Yaakoubi was een prooi voor doelman Sander van der Lugt en ook meerdere hoekschoppen leverden niet het gewenste resultaat op.

Ook in de tweede helft bleef de thuisploeg het spel dicteren, veel in de buurt van het strafschopgebied van Velsen. Van der Lugt stond echter in de weg door een poging van El Yaakoubi fraai te keren. De gasten kwamen er slechts sporadisch uit, waaronder een kopbal van Mischa Plug die recht in de handen van doelman Tim Elmers eindigde.

20161016-purmersteijn-velsen-jose-mol-3

Na 69 minuten werd de marge verhoogd door Purmersteijn. Van Wonderen werd wederom aan de linkerkant in balbezit gebracht, haalde de achterlijn en zijn afgemeten voorzet werd door Eijkenaar achter de kansloze Van der Lugt gekopt: 2-0. Ook hierna bleven de Purmerenders aandringen en op zoek naar de derde treffer. Adney, El Yaakoubi en Colin Coenderman kregen mogelijkheden, maar misten de juiste precisie om doelman Van der Lugt te passeren.

20161016-purmersteijn-velsen-jose-mol-ruben-adney

Velsen drong niet meer aan en Purmersteijn liet de teugels langzaam vieren, met de verdiende overwinning al binnen. Door de zege behoudt de ploeg van Martin van Ophuizen de ongeslagen status na zeven wedstrijden. Met twee punten voorsprong op AFC’34 heeft Purmersteijn zelfs een voorschot genomen op de eerste periodetitel, die definitief binnengehaald kan worden als het over twee weken op bezoek gaat bij Elinkwijk.

Kijk hier voor alle uitslagen, de stand en het programma in de zondag eerste klasse A.

Verslag: Auwel Prins
Foto’s: José Mol