Nipte nederlaag ZSGOWMS tegen Jong Holland

Het zaterdagelftal van ZSGOWMS heeft de eerste slag in het nacompetitieduel met Jong Holland met minimaal verschil verloren. In een wedstrijd vol spanning en strijd was één doelpunt genoeg voor de ploeg uit Alkmaar. Ondanks de kleine nederlaag is de strijd nog allerminst gestreden en zal ZSGOWMS volgende week vol vertrouwen aan de return beginnen.

ZSGOWMS en Jong Holland waren onbekenden van elkaar en beide ploegen begonnen dus afwachtend aan de wedstrijd. Wat de thuisploeg al wist en Jong Holland direct ondervond was dat het slechte veld de opbouw zo goed als onmogelijk maakte. Dit resulteerde bij beide ploegen in lange ballen van achteruit, waarbij met name rechtervleugelaanvaller Zijp het de ZSGO-defensie lastig maakte.

_JDK4115

Tot uitgespeelde kansen leidde dit niet, maar het gevaar kwam uit de vele corners die Jong Holland in de eerste twintig minuten kreeg. Een kopbal van diezelfde Zijp kon door ZSGOWMS-doelman Sander van den Boogaard ternauwernood over de lat getikt worden en even later bood de lat redding op een kopbal van de ploeg uit Alkmaar. Ook ZSGOWMS kreeg voor rust twee grote mogelijkheden, maar doelman Godijn van Jong Holland redde uitstekend op schoten van Erwin Smajic en Paul van der Horn.

_JDK3980

Na rust eenzelfde spelbeeld met veel strijd, passie en werklust. Beide ploegen kwamen echter bijna niet voor het vijandige doel omdat zowel de defensie van ZSGOWMS als de defensie van Jong Holland de zaak goed op orde hadden. Uiteindelijk was het weer een corner van Jong Holland die de enige treffer van de wedstrijd inleidde. De afgeslagen corner kwam terecht bij Haanraads die knap wegdraaide bij zijn tegenstander en de bal in het uiterste hoekje buiten het bereik van Van den Boogaard plaatste: 0-1.

_JDK3949

Na de 0-1 moest ZSGOWMS op zoek naar de gelijkmaker en het zette Jong Holland dan ook meer en meer onder druk. De Alkmaarders werden vastgezet op de eigen helft, maar verdedigden de voorsprong uitstekend. ZSGOWMS had de pech dat er steeds een Alkmaars hoofd, been of ander lichaamsdeel de weg naar het doel blokkeerde. Erwin Smajic zag zijn twee vrije trappen rakelings over de lat heen gaan.

Volgende week weet ZSGOWMS dus dat het minimaal moet winnen in Alkmaar om de volgende ronde van de nacompetitie, voor een plek in de zaterdag tweede klasse, te bereiken.

Kijk hier voor alle uitslagen en het programma in de nacompetitie.