OFC geeft ticket voor hoofdtoernooi KNVB Beker in slotfase uit handen

OFC is er niet in geslaagd om het hoofdtoernooi van de KNVB Beker te bereiken. De ploeg van Imdat Ilguy leek lange tijd op weg naar de volgende ronde, maar gaf dit in de slotfase weg. Twee late doelpunten van Dongen zorgden voor de verrassende 2-1 nederlaag.

Op bezoek in Noord-Brabant trad OFC met grotendeels dezelfde namen aan als tegen De Dijk (4-1 nederlaag). De derde divisionist was in de eerste helft oppermachtig tegen de competitiegenoot, maar slaagde er niet in om dit in een ruime voorsprong uit te drukken. Kansen waren er genoeg voor de Oostzaners en halverwege de wedstrijd kon met 0-1 op het scorebord de kleedkamer opgezocht worden. Hassan Aanzi opende na een half uur met een schuiver de score voor de gasten.

24082016 Dongen OFC Marcel van Dorst 2

Na de rust kwam Dongen iets beter uit de kleedkamer, nadat het de eerste helft vooral druk bezig was met tegenhouden. Lange tijd leek OFC nog op weg naar de volgende ronde in de KNVB Beker. De 0-1 bleef tot in de slotfase op het scorebord staan en de gasten probeerden de krappe voorsprong over de streep te trekken.

In de slotfase werd het echter nog druk voor het doel van OFC-doelman Atam Koroglu, waar de Oostzaners slecht mee om gingen. Luuk Hultermans kon tien minuten voor tijd vrij door de Oostzaanse verdediging lopen en verschalkte Koroglu: 1-1. De gelijkmaker gaf Dongen een boost en OFC kwam er niet meer bovenop. Het werd voor de gasten zelfs nog erger toen Jaap van der Waarden in de blessuretijd Dongen naar een 2-1 zege schoot.

24082016 Dongen OFC Marcel van Dorst 1

OFC was in de slotfase de controle over de wedstrijd kwijtgeraakt en kon het zichzelf zodoende verwijten dat de ploeg werd uitgeschakeld in de KNVB Beker. Het bekeravontuur strandt daardoor in de tweede kwalificatieronde. Op 13 november krijgt de ploeg van Imdat Ilguy de kans om zich in de Derde Divisie te revancheren op deze nederlaag als wederom de uitwedstrijd tegen Dongen op het programma staat.

Kijk hier voor alle uitslagen in de tweede kwalificatieronde van de KNVB Beker.

Foto’s: Marcel van Dorst – MaRicMedia