OFC in doelpuntrijk duel onderuit tegen OJC Rosmalen

OFC heeft in de Derde Divisie een nipte nederlaag geleden tegen OJC Rosmalen. De ploeg van Imdat Ilguy verloor op eigen veld in een doelpuntrijke wedstrijd met 2-3 van de bezoekers uit Brabant.

De wedstrijd begon zeer onrustig. Beide ploegen hadden moeite om de rust te bewaren waardoor de bal als een pingpong bal over het veld heenging. Rosmalen probeerde de thuisploeg vroeg onder druk te zetten en die tactiek had duidelijk zijn uitwerking.

Mike Derlagen (OFC) en Jaoud Chraou (OJC) strijden om de bal

Nadat Diego Meerveld namens OJC Rosmalen en Rachid el Yaghmouri namens OFC beide eens kan hadden gemist was het in de zeventiende minuut wel raak. Na een schitterende actie van en dito pass van El Yaghmouri was het Romano de Jonge die de thuisploeg op voorsprong wist te brengen.

El Yaghmouri in duel met van Doremalen
Rachid el Yaghmouri (OFC) weet ondanks een sliding van Sam van Doremalen (OJC) de 2-3 op het scorebord te brengen

Toch was het OJC Rosmalen dat snel terug in de wedstrijd wist te komen. Na een klutssituatie voor de goal was het Sam van Doremalen die met een droge knal OFC-keeper Atam Koroglu wist te passeren.

Hoewel beide ploegen elkaar in de eerste helft goed in evenwicht wisten te houden was het opnieuw van Doremalen die OJC Rosmalen op slag van rust op voorsprong wist te brengen. Na een vrije trap bleef de bal in het strafschopgebied hangen en was het opnieuw de centrale verdediger van OJC Rosmalen die van dichtbij kon binnenschieten.

In de tweede helft kwam OJC Rosmalen sterk uit de kleedkamers en was het in de 51e minuut opnieuw raak. Na een goede actie gaf Meerveld de bal aan Jaouad Chraou die gemakkelijk de 1-3 tegen de touwen kon schieten.

Carlos Groen Sam van Doremalen
Carlos Groen (OFC) weet matchwinnaar Sam van Doremalen (OJC) van zich af te houden

OFC rechte vervolgens de rug en ging steeds meer druk zetten op de defensie van OJC Rosmalen. De bezoekers werden steeds verder met de rug tegen de muur gezet en kon er vervolgens alleen nog via de counter uitkomen. Het was dan ook niet verassend dat OFC na een uur spelen de aansluitingstreffer wist te produceren. Met een prachtige actie was het El Yaghmouri die voor de tweede keer keeper Koen van Boxtel wist te passeren.

Rosmalen gooide vervolgens alles op de verdediging en probeerde de wedstrijd professioneel uit te voetballen terwijl OFC met man en macht op jacht ging naar de gelijkmakker. Na een goede steekbal van El Yaghmouri was het invaller Carlos Groen die oog in oog met van Boxtel de ultieme mogelijkheid kreeg om nog een punt uit het vuur te slepen maar helaas voor OFC wist de aanvaller de bal van dichtbij niet binnen te schieten waardoor OJC Rosmalen met de drie punten terugging naar Brabant.

OFC-trainer Imdat Ilguy was na afloop teleurgesteld over het behaalde resultaat: “Ik vond OJC Rosmalen helemaal niet zo’n goede ploeg. Maar ze gaven wel veel strijd en dat heb ik bij ons vandaag niet gezien. We gaven de doelpunten net als vorige week tegen De Dijk te makkelijk weg. Dat OJC Rosmalen in de slotfase tijd gaat rekken en de wedstrijd op slot gooit is hun goed recht. Maar ik vind het wel jammer en zou dat zelf ook nooit doen.”

Klik HIER voor alle uitslagen, de stand en het programma van de Derde Divisie Zondag

Verslag: Jurgen Boegborn
Foto’s: Rob Beense